17 momenten waarop je beter niet de slappe lach kunt krijgen

Vrije tijd door Sabine

Van die momentjes waarop de tranen over je wangen biggelen van het lachen, zijn de momenten die we koesteren. Wat houden we van hilarische taferelen. Maar helaas komt het niet altijd uit om spontaan de slappe lach te krijgen.  

Als er een manier is waarop we graag onze buikspieren trainen, is het wel door een goed potje te lachen. Bovendien is uit allerlei verschillende onderzoeken gebleken dat lachen goed voor je is. Alleen is het niet altijd even handig om te gieren, bijvoorbeeld wanneer…  
 
… je baas een speech geeft. Sowieso dat er een paar dodelijke blikken van hem én je collega’s je kant op komen.… je een drankje drinkt. Met volle overtuiging probeer je je lippen op elkaar te houden en door te slikken. En je bidt dat het vocht in je mond je lichaam niet zal verlaten via je neusgaten.

… je aan het eten bent. Niemand hoeft tegen dat half gekauwde eten aan te kijken.

… je ruzie hebt. Je vriend zal ál je argumenten niet meer serieus nemen.  

… men wil bidden voor het eten. Zullen de mensen bij wie je te gast bent vast niet zo respectvol vinden.

… je je vriend voor het eerst naakt ziet. Daar wordt-ie onzeker van...

… je degene die naast je zit een beetje moet uitlachen. Zeker wanneer diegene wil weten wat er aan de hand is.

… je op een silent retreat bent. Probeer dan maar uit te leggen wat er aan de hand is. O nee, wacht: dat mag niet.   

… je in een overvolle treincoupé zit en die grijns niet van je gezicht kunt krijgen.

… je een maskertje ophebt. Altijd wanneer je net de smurrie op je gezicht hebt gesmeerd, heb je een binnenpretje. Met al die barsten in je masker kun je ‘m er net zo goed meteen weer afhalen.

… je een grap wilt vertellen. Het is heel leuk als je samen met je luisteraars ná de grap in lachen uitbarst. Maar niet wanneer je ‘m nog moet vertellen. Niemand die het verstaat en niemand die het daarna nog grappig zal vinden.

… je in een klooster bent. Gewoon niet.

… je het jawoord moet geven. Je toekomstige man, die al wél ja heeft gezegd, kan een proestbui vast niet zo erg waarderen.

… je op sollicitatiegesprek bent. Staat ook zo knullig.

… een vriendin in tranen is en je haar probeert te troosten.… je vriend aan het pijpen bent. Je vriend voelt zich sowieso niet serieus genomen, begint te twijfelen over zijn zaakje en het duurt minstens 10 minuten om hem ervan te overtuigen dat je normaal verder kunt. Om vervolgens weer in de lach te schieten.

… je iemand iets probeert uit te leggen. Diegene moet niet denken dat ze dom is hoor. Jij bent gewoon dom bezig.

Op welke momenten schiet jij liever niet in de lach?