Fanatieke Fans: Judith is fan van One Direction

Vrije tijd door Rosanne
De meeste meisjes zijn alleen in hun tienerjaren fan van boybands. Daar trekt journaliste Judith (23) zich helemaal niks van aan. “Ik word gewoon heel erg gelukkig van OneDirection.” En misschien gaat het nog wel iets verder.

Als we aan de band One Direction denken, zien we meteen hordes vol gillende, schreeuwende en jankende meisjes voor ons. Gelukkig laat Judith zien dat je echt wel een fanatieke fan kunt zijn zonder al die drama. Maar 1D is wel erg speciaal voor haar. “Waarom? Het is moeilijk uit te leggen, maar ik word gewoon heel erg gelukkig van ze. Het komt vooral omdat het zulke leuke jongens zijn. Van binnen en van buiten. Ik waardeer het dat ze na al die jaren van mediagekte nog steeds in staat zijn om grappig te zijn tijdens interviews. Je krijgt daardoor het idee dat ze nog gewoon normale, oprechte jongens zijn en dat vind ik speciaal. Ik word heel erg blij als ik One Direction zie. Vooral op onverwachte momenten. Laatst kwam iemand aan met grote, kartonnen versies van de jongens en dan word ik echt heel blij. Echt alsof je een klein kind loslaat in een hele grote speeltuin. Ik kan dan ook echt niet meer stoppen met blij zijn.”


Harry vs Hairy

Natuurlijk heeft Judith ook een favoriet als het om de jongens gaat. Harry Styles staat met stip op nummer één, want hij is volgens haar de meest speciale van de groep. “Hij komt heel intelligent over in interviews en dat vind ik leuk. Verder heb ik ook het idee dat de roem een beetje langs hem heen glijdt, alsof hij het allemaal niet te serieus neemt. Ik vind het heel knap dat je dat kunt als je een artiest bent met die status. Daarbij zingt hij ook heel goed en is hij knap, maar uiteindelijk gaat het vooral om zijn persoonlijkheid (echt!).” Als het op Judith's fandom aankomt, heeft de cavia trouwens de dans niet kunnen ontspringen: hij draagt nu de naam Hairy Styles.

Achterlijk

Haar omgeving snapt niet altijd dat Judith zo verzot is op One Direction. “Die denken soms dat ik een beetje achterlijk ben, maar gelukkig weet ik zelf dat dit niet het geval is. Al heb ik weleens van vrienden een spreekverbod gekregen: ik mocht het die dag maar tien minuten over 1D hebben. Ik heb gelukkig wel een vriendin die ook fan is, dus met haar kan ik heel goed alles over One Direction bespreken.”

De tas van Judith met het gezicht van Harry Styles erop gaat overal mee naartoe! 

Gekste ervaring

Judith en haar partner in crime struinen samen allerlei 1D-evenementen af. Zo waren ze natuurlijk vorig jaar bij het concert. “Ik stond heel dicht bij het podium en dat was echt geweldig. We gilden als een stel kleine kinderen en alle vijftienjarige om ons heen keken ons aan alsof we gek waren, maar dat kon ons niets schelen.” Haar gekste ervaring was toen ze naar een documentaire ging van de band eind vorig jaar. “Ik zat in die zaal met alleen maar pubermeisjes die bij het minste of geringste begonnen te huilen. Dat vond ik heel grappig, want ik kan me wel voorstellen dat je heel gelukkig wordt van 1D, maar erom huilen? Nee. Sorry, dat klinkt heel slecht, maar zo was het wel. Dat was ook meteen mijn slechtste ervaring. Ik heb zelf nooit iets geks gedaan eigenlijk. Ik ga niet voor hotels staan en dat soort dingen en dat zijn wel zaken die ik schaar onder gek. Misschien was het trouwens wel een beetje vreemd (of naïef) dat ik verwachtte iets in de One Directio- pop-up store te kopen zonder eerst uren te hoeven wachten.”

Behang

Zelf verzamelt Judith niet echt speciale objecten. “Nee, ik verzamel niets, maar ik krijg weleens dingen, zoals een Liam-masker (waarvan de gever dacht dat het Harry was, haha) en allerlei boeken met stickers erin. Ik denk dat ik inmiddels een kleine kamer kan behangen met al mijn stickers!” Hoelang Judith denkt dat ze nog fan is? “Geen idee. Ik denk dat ik fan blijf totdat ik het niet meer leuk vind, maar ik kan me niet voorstellen dat ik ze ooit niet meer leuk vind.
 
Lees ook onze vorige edities van Fanatieke Fans!
 
Ben jij ook enorm fan van een bepaalde artiest die alles voor jou betekent? En wil jij het hoe en waarom wel kwijt op Ze.nl? Mail dan naar redactie@ze.nl en wie weet sta jij hier binnenkort samen met jouw idool!