Katy Gardner - De Zolderkamer

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Melanie Stelling heeft een klein baantje en woont alleen met haar dochtertje Poppy als ze de kunstschilder Simon leert kennen. Geheel tegen haar verwachting in krijgen ze een relatie en vraagt hij haar zelfs ten huwelijk. Een tijd lang gaat alles goed. Simon heeft een oud pakhuis gekocht waarvan hij de bovenste etage als bed & breakfast wil gaan inrichten. Maar eerst moet er nog het een en ander verbouwd worden en tot die tijd wonen ze in een caravan naast het gebouw. In eerste instantie is Melanie vreselijk gelukkig. Na verloop van tijd is de verbouwing zover gevorderd dat ze in het pakhuis kunnen gaan wonen, ze houdt van Simon, hij houdt van haar en haar dochtertje Poppy en Melanie is in verwachting. Het kan bijna niet beter.

Tot er vreemde dingen gaan gebeuren. Poppy is niet gelukkig met de komst van de baby en op haar nieuwe school gaat het ook niet goed. Ze trekt zeer steeds verder in zichzelf terug. De verbouwing loopt niet zoals gepland en het geld begint op te raken. Simon gaat steeds vaker weg om elders te klussen om aan geld te komen. Melanie is bijna de hele tijd alleen in het het pakhuis dat ze steeds enger begint te vinden ook omdat Poppy blijft maar roepen dat ze iemand ziet rondlopen 's nachts. Melanie begint zich te realiseren dat ze maar heel weinig weet van het verleden van Simon, en hij wil er niet over praten. Ze wordt steeds achterdochtiger, denkt dat hij weer een affaire heeft met zijn ex-vriendin Rosa en hun huwelijk lijkt op springen te staan. Gelukkig heeft Melanie veel steun aan de zwangere Trish, die vlak bij haar in de buurt woont.

Afbeelding verwijderd door redactie

Kathy Gardner

Dan staat ineens de politie voor de deur; Simons ex-vriendin is verdwenen en ze denken dat hij haar vermoord heeft. Enkele dagen later speelt Melanie verstoppertje met Poppy. Als ze haar gaat zoeken, blijkt ze verdwenen te zijn. Simon is ineens ook nergens meer te bekennen en de politie denkt dat hij Poppy ontvoerd heeft. Melanie weet niet meer wat ze moet denken en wat ze moet geloven. Als ze dan ook nog eens Simons lichaam vindt in een afgesloten kamer op de zolder van het pakhuis raakt ze helemaal in paniek. Want wie heeft hem vermoord en waar is haar dochter? Ze durft niet meer alleen te blijven en in overleg met de politie trekt ze zolang in bij Trish. Maar dan beginnen de problemen pas echt!

Met De Zolderkamer heeft Kathy Garnder een zeer indringende thriller geschreven. Ze weet haar hoofdpersonen levensecht te maken en de gebeurtenissen geloofwaardig. De plot is uitermate verrassend, ik had het totaal niet aan zien komen. Gardner zet de lezer voortdurend op het verkeerde been en pas als je het boek uithebt begrijp je wat er nu echt gebeurd is. Een steengoede thriller dus, een absolute aanrader!

Afbeelding verwijderd door redactie

Kathy Gardner
De Zolderkamer
304 bladzijden
Uitgeverij: De Boekerij
ISBN: 90-225-4468-0
Adviesprijs: 17,95 euro