Redenen waarom we stiekem wel weer thuis willen wonen

Vrije tijd door Sabine

Je kunt eten wat je wilt en wanneer je wilt, zelf kiezen naar welk trashy programma je wilt kijken en niemand spreekt je aan op de berg afwas die je al twee dagen uitstelt. Heer-lijk! Maar stiekem had dat thuis wonen ook wel wat…

We werden gek van onze moeder die dag in dag uit riep dat we onze troep achter onze kont moesten opruimen of van onze vader die ons weer aan de mauw trok als we hem moesten helpen met de computer. Wat een vrijheid hadden we toen we het ouderlijkhuis verlieten. Maar stiekem, heel stiekem, zouden we wel weer thuis willen wonen, want…  

… de was hoefde je niet zelf te doen. Dat deed je moeder voor je. En het werd ook nog eens op een strak opgevouwen stapeltje op je bureau gelegd. Wat een service!  

… stipt om 6 uur stond er een warme prak uit moeders keuken op tafel. En hoewel stamppot boerenkool met worst geen culinair hoogstandje was, smaakt het altijd subliem!  

… je rommel dat plotseling was opgeruimd. Eerst vroeg je moeder je herhaaldelijk om je troep op te ruimen. Je was echt voornemens dit te doen, maar het schoot er steeds bij in.
 


… je vader was superhandig. Had je een lekke band? Dan stond je vader al klaar met zijn Gamma-repareersetje. Die band van jou was binnen een mum van tijd gelapt!  
 
… je mist je ouders’ huisdier. De viervoeter van je ouder springt nog altijd met zijn vieze modderpoten tegen je aan wanneer hij je ziet. Terwijl je het destijds stierlijk irritant vond dat je broek besmeurd werd met bruine troep, kan het je nu niets meer schelen. “Boris, ik heb jou ook gemist!”

… je moeder was je secretaresse. Ze wist precies met wie je een afspraak had en wanneer. Bovendien hielp ze je er ook nog eens aan herinneren om aan je vriendin te vragen hoe het met haar moeder gaat, want die voelde zich niet zo lekker. Zelf was jij dat allang weer vergeten!  

… de geur die er hangt is zo rustgevend. Het is niet eens de meest lekkere geur. Soms zelfs een beetje muffig. Maar het is wel jóúw geur!

… je kunt lekker herinneringen ophalen in je ouderlijk huis.

… de kasten zijn altijd goedgevuld. Je moeder is altijd de opperhamster tijdens de Hamsterweken en heeft altijd rijkelijk gevulde keukenkastjes. Er is dus altijd wel een snack te vinden voor elke trek!

… het is goedkoop. Je ouders haalden de boodschappen in huis en je hoeft ook niet 90 procent van je loon af te staan aan je huisbaas. Een vakantietje naar de Malediven zou je zo rond hebben als je weer bij paps en mams zou intrekken.  


 
… je kunt dan zo de auto van je vader lenen in plaats van je eigen gammele waggie. Een verwarming die het daadwerkelijk doet, stuurbekrachtiging en een radio waar zuivere klanken uit knallen. Dát is dus echt autorijden.

… je hoeft nooit alleen te eten. Je ouders’ leven is vaak lang niet zo volgepland als dat van jou. Dat betekent dat je rond vaak niet alleen hoeft te eten en dat je pa en ma er ook nog eens tijd voor nemen. En de afwas samen doen is dan best wel gezellig.

Eigenlijk willen we nu gewoon onze biezen pakken en terug naar ons kleine vertrouwde zolderkamertje!

Waarom zou jij wel weer thuis willen wonen?