Aangebrande toast en andere levenslessen

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Dat doet ze op zo?n openhartige manier dat de roddelbladen er eigenlijk niet eens meer lol aan kunnen beleven. Ze vertelt álles. Over de ?grijze? periode vlak na haar tweede scheiding, over haar onzekerheden, over haar moederschap - ze voedt haar achtjarige dochter Emerson Rose alleen op - en over haar eigen moeder. Als een soort vleesgeworden Bridget Jones doet ze haar blunders uit de doeken, en dat op net zo?n humoristische wijze als de chicklit-koningin. Zelfspot is haar bepaald niet vreemd. Ook de delicatere onderwerpen gaat ze niet uit de weg. Ze wijdt uit over haar tepels (die ze prachtig vindt), haar borsten (die beginnen te hangen, zodat ze ze moet vastplakken met ducktape) en haar seksleven (welk seksleven?).

Burnt Toast heeft de vorm van een zelfhulpboek en in die vorm is het uitstekend bruikbaar. Teri Hatcher inspireert en laat met eenvoudige voorbeelden en metaforen zien waar het echt om draait in het leven. Neem af en toe een stapje terug, gun jezelf goede dingen, je bent het echt waard. Als je steeds aangebrande toast blijft eten en nooit de moeite neemt om een nieuwe snee brood in het rooster te doen, dan zeg je daarmee volgens Teri eigenlijk dat dat sneetje brood je meer waard is dan je eigen tevredenheid. En als je nooit iets onderneemt, dan gebeurt er ook niets!

De Desperate Housewives-ster legt haar ziel en zaligheid bloot en stelt zich daarmee ontzettend kwetsbaar op. Dat maakt haar heel menselijk en als lezer heb al gauw het gevoel dat ze tegen je praat alsof je haar beste vriendin bent. Na het lezen van Burnt Toast bekijk je Teri Hatcher met hele andere ogen, op een positieve manier. Ze is gewoon eerlijk, met de nadruk op gewoon. Ze wil laten zien dat ze ook maar een mens is, dat we allemaal fouten maken, maar dat we van onszelf moeten houden en van elkaar. Een simpele boodschap, die we helaas nogal eens vergeten.

Afbeelding verwijderd door redactie

Teri Hatcher
Burnt Toast: als je nooit iets onderneemt, gebeurt er ook niets en andere levenslessen
240 bladzijden
Uitgeverij: De Boekerij
ISBN 10: 90-225-4629-2
ISBN 13: 978-90-225-4629-1
Adviesprijs: 15,00 euro

Bestel Online!

Burnt toast
Hatcher, T.