Rembrandt De Musical

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Ik ben verkocht, al voor ik nog maar één klank van de cd heb gehoord. Het kartonnen cd-hoesje ziet er schilderachtig mooi uit. Foto's lijken net schilderijen van de meester zelf. Het bijgevoegde cd-boekje is een lust om te zin. Als je deze musical nog niet gezien hebt, denk ik je als musicalliefhebber snel kaartjes gaat bestellen. Roy Beusker heeft schitterende foto's gemaakt van de cast in actie. Op iedere bladzijde staat een andere foto.

Dan de cd. Ik zou hem tijdens het bekijken van het cd-boekje bijna vergeten. Snel stop ik hem in mijn cd-speler. De stem van Lotte Geertsma die Cornelia van Rijn speelt, klinkt door mijn kamer. Droevig zingt zij het nummer Vader is dood. Ondanks dat het zo'n triest nummer is, vind ik het erg mooi. In eerste instantie denk ik hierdoor wel dat het een zware cd wordt, maar dat valt uiteindelijk mee. Het is gewoon een hele mooie mix tussen heftige nummers en vrolijke nummers waar je spontaan op begint te bewegen, zoals De lusthof van de hel.

Als de klanken wegsterven, druk ik snel op repeat. Deze cd wil ik nog een keer horen. Ik hoor prachtige klassieke melodiëen gecombineerd met schitterende stemmen van bijvoorbeeld Henk Poort, die we als Rembrandt vele keren op deze cd horen. Maar er zijn meerdere toppers, zoals Maike Boerdam-Strobel die als Hendrickje Stoffels de sterren van de hemel zingt. Ze legt zoveel gevoel in haar stem. Fenomenaal. Wieneke Remmers die Saskia van Uylenburgh speelt en Annick Boer alias Geertje Dircx mogen we ook echt niet vergeten. Natuurlijk ook mijn complimenten voor de overige castleden.

Soms vind ik het lastig om naar de liedjes uit musicals te luisteren, omdat je er geen beelden bij ziet. Deze keer levert dat voor mij geen probleem op. In het cd-boekje kun je namelijk bij iedere nummer lezen welk personage het lied zingt. De teksten van de meeste nummers zijn geschreven door Anna de Graef. Jeroen Englebert is verantwoordelijk voor de muziek. Meesterlijk. Ze hebben zo'n oud verhaal in een modern jasje gegoten, maar toch niet te poppie gemaakt. De muziek is klassiek, maar heel toegankelijk voor jongere luisteraars. Chapeau!

Afbeelding verwijderd door redactie

Rembrandt De Musical
Originele Cast
Speelduur: 72 minuten en 16 seconden
Uitgebracht door: Stardus Theatre BV
Adviesprijs: 19,95 euro