Latin summer nights

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Krijg jij ook zo’n warm gevoel van binnen bij het horen van het unieke, nasale stemgeluid van Juan Luis Guerra of de schelle, emotionele sound van La India? Kun jij ook niet stil blijven zitten bij het horen van de conga, trompet en de claves? Dan heb je hem ook te pakken: de latinfever. Maar ook als de namen Gilberto Santa Rosa, Oscar d’Leon en Celia Cruz je niets zeggen en je geen woord verstaat van de Spaanstalige songteksten, kan salsa je een ultiem geluksgevoel bezorgen.

Salsa is een muziekstijl en is afkomstig uit Latijns-Amerikaanse landen, waar wij hier in Nederland geen genoeg van krijgen. Nauw verwant aan salsa zijn de net zo verslavende muziekstijlen merengue, bachata, zouk en chachacha. Ik noem het altijd de omgekeerde bounty: wit van buiten, met binnenin een liefde voor latinmuziek.

Het hele jaar door zijn er overal in Nederland salsafeestjes die je kunt bezoeken, maar de leukste periode is natuurlijk de zomer en de bijbehorende festivals. Geen ster op de dansvloer of nog geen cursus gevolgd? Geen probleem, want in de salsamuziek en -dans draait het allemaal om improvisatie en boven alles: gezelligheid. Hieronder vind je een overzicht van de beste latin summer nights.


Latin Village
Zondag 26 juni a.s. is er weer het festival Latin Village in Spaarnwoude. Sinds 2005 trekken jaarlijks duizenden latinliefhebbers naar het festival om te genieten van authentieke latin, salsa en rumba, en tegelijkertijd helemaal los te gaan op moderne latin house en eclectische dance!

Latin Village
Toegang: €41,50

Summer Breeze Latin Night
Woon je in (de buurt van) Amsterdam? Dan is de Summer Breeze Latin Night zeker een aanrader. Vanaf 2 juni kun je drie maanden lang iedere donderdagavond dansen of een mojito drinken op Westergasterras aan het Westerpark. Dit jaar wordt Summer Breeze Latin Night al voor de 16e keer georganiseerd.

Summer Breeze Latin Night
Toegang: gratis

 


Fernandes Zomercarnaval
Het Fernandes Zomercarnaval komt vrijdag 29 en zaterdag 30 juli alweer voor de 27ste keer naar Rotterdam. Het carnaval is hét tropische evenement van Nederland met honderdduizenden bezoekers, en dat alles in hartje Rotterdam. Vrijdagavond is er de brassbandcompetitite Battle of Drums en op zaterdag vanaf 13.00 uur trekt de straatparade met 35 carnavalsgroepen (2500 deelnemers) door de straten. Even geen behoefte aan een brassband of parade? Live on stage zijn er de hotste latin-artiesten en beste latin-dj’s.

Fernandes Zomercarnaval
Toegang: gratis

Antilliaanse Feesten
In het Belgische plaatsje Hoogstraten, slechts vijftien kilometer ten zuiden van Breda, vindt op vrijdag 12 en zaterdag 13 augustus alweer de 29ste editie van de Antilliaanse Feesten plaats. Met vier podia, elf acts per avond en feestgangers uit Nederland, België én Frankrijk is dit festival ieder jaar een onvergetelijke ervaring.

Antilliaanse Feesten
Toegang: €40,- voor één avond, €60,- voor twee avonden


Nog niet genoeg salsa gehad? Op Salsa.nl vind je een overzicht van alle salsa-, latin-, bachata- en zoukfeestjes door heel Nederland. Let’s dance!

Ga jij één van bovenstaande feestjes bezoeken?

Fotocredit: Bengy / Jan Kranendonk / Igor Bulgarin - Shutterstock.com