Morgen begin ik écht

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Ellie werkt op een crèche, maar heeft het daar niet meer naar haar zin. Ze wordt gevraagd als kindermeisje bij een gezin waarvan de moeder is vertrokken en besluit die kans te grijpen. De meisjes Sam en Jessica beginnen steeds meer van haar te houden en ook hun vader Jack raakt erg aan haar gehecht. Alleenstaande moeder Pam werkt bij supermarktketen Tesco. Haar twee zoons willen met kerst naar hun vader in Amerika, maar het kost haar heel veel moeite om hen te laten gaan. De sexy Toni werkt in een verzorgingstehuis en verslindt de ene man na de andere, maar 'de ware' heeft ze nog niet ontdekt. Maggie is secretaresse en staat altijd klaar voor haar vriendinnen. In goede en in slechte tijden.

Om zich wat beter in hun vel te voelen, besluiten ze samen een afvalclubje te beginnen. Elke week komen ze bij elkaar om gezond te koken, roddels uit te wisselen en hun gewicht op te schrijven. Althans, dat is de bedoeling. In de praktijk wordt er vaak een fles wijn opengetrokken en van gezond eten is er zelden sprake. De kilo's vliegen er niet zo hard af als de bedoeling was, maar beregezellig is het wel! Toni hamert op verbetering. Ze stelt voor dat de eerste die drie kilo kwijtraakt, wordt getrakteerd op drie dates die de anderen moeten regelen. Langzaam maar zeker wordt de club onmisbaar en blijkt die zelfs een inspiratiebron te zijn voor anderen.

In het begin is het boek ernstig oppervlakkig, maar later krijgt het steeds meer diepgang. Als je eenmaal gewend bent aan de enigszins irritante naamafkortingen, leest de luchtige manier van vertellen tot het einde toe lekker weg. Het verhaal speelt zich af in Ierland, weer eens wat anders. Morgen begin ik echt is in bepaalde opzichten erg voorspelbaar, maar bevat ook een paar onverwachte elementen die het boek net iets meer body geven. Niet teveel natuurlijk, want het blijft chicklit en daar willen we helemaal niet bij nadenken! Morgen begin ik echt is geen hoogvlieger in dit genre, maar een prettig leesboek is het zeker wel.

Afbeelding verwijderd door redactie

Anita Notaro
Morgen begin ik echt
320 bladzijden
Uitgeverij: Sijthoff
ISBN: 90-245-5710-0
Adviesprijs: 14,95 euro