Diep gezonken...

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De film begint met een groot indrukwekkend schip dat voorbij vaart, is het de Titanic? Nee, het is de Poseidon die op het punt staat oud en nieuw te beleven. De boot komt erg geanimeerd over en ik vraag me af of het een geschikte televisiefilm is. Vreemd genoeg stel je jezelf deze vraag meestal andersom; is het wel een echte bioscoopfilm? De setting daarentegen is schitterend en je overweegt vrijwel direct om ooit een cruise te maken. Het decor is uiteindelijk ook het enige wat indrukwekkend is aan de film want verder was het niets dan één grote teleurstelling.

In Poseidon komen alle filmcliché's aan bod en je weet meteen de afloop. Je hebt de film eigenlijk al zes keer gezien maar het is nu net in een andere vorm gegoten. De film belicht een aantal karakters waar je absoluut geen feeling mee krijgt en je kunt jezelf moeilijk verdiepen in hun verhaal. Door deze oppervlakkige band met de karakters ben je meer bezig met het acteerwerk. Van acteren lijken deze hoofdrolspelers geen kaas te hebben gegeten. De held van deze film, Dylan, (Josh Lucas) heeft na elke heldenactie hetzelfde suffe lachje, wat na een tijdje zelfs begint te irriteren.

Afbeelding verwijderd door redactie

Ondanks dat de makers de zogenaamde spannende elementen erin wilden verwerken, zijn ze hier naar mijn idee niet in geslaagd. Juist omdat je weet dat het zo'n typische Hollywoodfilm is, schommelt het letterlijk en figuurlijk aan alle kanten. Opvallend element is het rolletje van Black Eyed Peas zangeres Fergie. Zij speelt - hoe kan het ook anders - een zangeres maar neemt kort na de ramp al afscheid van ons. Ze heeft in de film in ieder geval een mooiere stem dan de brulstem die we van haar gewend zijn.

De DVD bevat beknopte extra's. De bioscooptrailer is te zien maar ook een making of. Deze is wellicht nog interessanter dan de film zelf, omdat ze met unieke en interessante technieken hebben gewerkt. De regisseur en de acteurs zijn uitgebreid aan het woord. Deze mensen hebben allemaal met zoveel passie en inzet aan deze film gewerkt. Door de grootte van deze productie zou je verwachten dat er geen betere film dan deze gemaakt kan worden. Waar een bioscoopscherm misschien nog iets van de film heeft kunnen maken, de DVD op televisie valt behoorlijk tegen.

Afbeelding verwijderd door redactie

Poseidon DVD
Met o.a. Kurt Russell, Josh Lucas en Richard Dreyfuss
Tijd: 94 minuten
Adviesleeftijd: 12 jaar
Adviesprijs: 23, 99 euro

Bestel Online voor 17,99!

Poseidon
Kurt Russell