Tijdloze liefde

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Wanneer de architect Alex het huis betrekt, treft hij een verwaarloosd huis aan dat lange tijd onbewoond is geweest. Wanneer hij de brief van Kate vindt en vervolgens op onderzoek uitgaat, vindt hij echter geen spoor van de voetafdrukken, noch de doos die op zolder zou moeten staan. Hij begrijpt er niets van en besluit navraag te doen bij Kate. Langzaam maar zeker ontstaat er een intensieve briefwisseling tussen hen beiden. Wat echter wel vreemd is, is dat Alex zijn brieven dateert in het jaar 2004 terwijl Kate al in 2006 leeft. Om te testen of ze echt met een tijdsverschil van twee jaar te maken hebben, voorspelt Kate wat dingen die in 2004 zullen plaatsvinden. Ze krijgt gelijk.


Al gauw delen ze hun diepste gedachten met elkaar via de briefwisseling. De brievenbus bij het huis doet dienst als een soort tijdmachine waardoor ze elkaars brieven steeds kunnen ontvangen. De zwerfhond Jack, die spontaan bij Alex is komen aanlopen en sindsdien bij hem woont, leidt Alex af en toe naar het spoor van Kate?s leven in 2004. Zo leert Alex haar op een feestje al kennen en kust haar zelfs. Kate op haar beurt weet echter niet dat de onbekende man die zij twee jaar terug spontaan zoende, Alex blijkt te zijn. De grote vraag blijft uiteindelijk of ze het tijdsverschil weten te overbruggen en ooit samen zullen komen?


In The Lakehouse spelen Sandra Bullock en Keanu Reeves voor het eerst weer samen sinds hun succesvolle samenwerking in Speed. Het stel blijft - net als toen al het geval was - geloofwaardig. Dit in tegenstelling tot de film waarin ze dit keer spelen. Ik ben echt wel bereid om me mee te laten slepen in een romantisch verhaal en daarin mag ook best wat overdreven worden. Ook hoeft niet alles logisch of kloppend te zijn. Maar in The Lakehouse maken ze het wat mij betreft gewoon te bont daarmee. Niet alleen dient de brievenbus als een soort tijdmachine - wat al moeilijk voor te stellen is - uiteindelijk zitten Alex en Kate verderop in de film ook naast elkaar op een bankje te praten, zij in 2006 en hij nog steeds in 2004. Zij schrijft hem dat ze de bomen bij het meer zo mist en hij plant spontaan een boom op het bouwterrein van haar toekomstige appartement. Die boom staat er natuurlijk nog steeds als zij daar komt te wonen. Ook hebben ze allebei dezelfde hond als huisdier ? Volgt u het nog? Ik heb mijn gezonde verstand maar even naast me op de bank gelegd en gewoon geprobeerd van de film te genieten. Dat lukte maar ten dele moet ik eerlijk bekennen?Als klap op de vuurpijl is ook het bonusmateriaal ronduit teleurstellend. Het bestaat uit een paar korte, weggelaten scènes en je krijgt de bioscooptrailer te zien. Al met al duurt dat samen nog geen tien minuten. Jammer!

The Lakehouse
Met o.a. Sandra Bullock, Keanu Reeves en Willeke van Ammelrooy
Speeltijd: 95 minuten
Adviesleeftijd: alle
Adviesprijs: 23,99 euro