Nieuwe YouTube-trend: The Harlem Shake!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Er is een nieuwe hype gaande op het internet. Move over planking en het lassodansje van Gangnam Style. Als je er echt bij wilt horen doe je mee met de Harlem Shake! Het razend populaire hiphopfenomeen neemt langzaam de wereld over.

 
Begin deze maand stond elke internetpagina er ineens vol mee. Een clubje militairen, twee oma?s en een kleinzoon of een groepje vrienden die helemaal losgaan op een random muziekje. Het dansje, dat zijn naam te danken heeft aan het gelijknamige heavy bass dancenummer van Baauer, is ontzettend aanstekelijk. En voor alle non-dansers onder ons: de Harlem Shake is he-le-maal niet moeilijk!
 


Hoe dan?

Een bij elkaar geraapt zooitje ongeregeld staat in een woonkamer of in een verlaten tuin (of zelfs op kantoor) eigenlijk een beetje niets te doen. Niet veel bijzonders zou je denken. Op het moment dat je YouTube al wil wegklikken, begint één iemand uit de groep te dansen. Of nou ja, een beetje vulgaire bewegingen te maken. Op het moment wanneer de ?drop? van het nummer komt (het hoogtepunt waarop de muziek verandert) springt de rest van de groep bij. Idiote outfits, bizarre attributen, alles wordt uit de kast gehaald om een zo groot mogelijk stunt te organiseren. Mensen springen er zelfs voor uit een raam. Echt waar.


Het nummer is misschien nog niet zo oud, het dansje is dat eigenlijk wel. Heel hiphoppend Amerika was in 1981 lyrisch over de nieuwe bewegingen die rapper Al Bm introduceerde. En hij kwam - zoals je al misschien vermoedt  - uit de New Yorkse wijk Harlem. Het principe was simpel. Zijn schouders bewoog hij naar links en rechts omhoog terwijl hij met zijn armen langs zijn lichaam tegenovergestelde bewegingen maakte (zie bovenstaand filmpje). Klinkt ingewikkeld, en zo ziet het er ook uit, laten we wel wezen, maar je hebt het eigenlijk zo aangeleerd. En de dans werd nog veel populairder toen ook hiphopper P. Diddy deze moves vertoonde in zijn clips. Een legendarisch dansje was geboren!
 
Inmiddels klopt het dansje niet helemaal meer zoals je hieronder kunt zien... maar hilarisch is het wel! Bovendien heeft degene die begint vaak een helm op (?!), ook zoiets grappigs. Leer het jezelf aan of laat je gewoon lekker kostelijk vermaken tijdens je pauze. Zie hier de nieuwe trend!
 

fout in embed: media provider niet ondersteund

fout in embed: media provider niet ondersteund

fout in embed: media provider niet ondersteund

Ga jij bij het zien van deze filmpjes ook helemaal los? Of denk je euh... nee bedankt?