Air Bud 4

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Air Bud 4 was de film die ik in de dvd-speler deed dit weekend. Samen met mijn nichtje van vier jaar had ik me er helemaal voor geïnstalleerd. Klaar voor een echte familiefilm. Het verhaal van Air Bud 4 beloofde heel wat.

Andrea en haar vriendinnetje Tammy gaan voor het eerst naar de Jr. High School. Niet alleen is het moeilijk om bij de juiste ?club? te horen, Andrea heeft ook nog andere problemen. De broer van Andrea gaat uit huis om te studeren en haar moeder en stiefvader hebben net een klein kindje gekregen waardoor zij minder aandacht voor Andrea hebben.

Gelukkig heeft Andrea veel steun aan haar hond, Buddy. Wanneer Tammy en Andrea worden toegelaten tot het honkbalteam is Tammy vastbesloten om heel goed te worden. Buddy helpt haar met oefenen en hij schopt het zelfs tot een plek in het team.
Ondertussen is er ook nog de gemene Dr. Frankenfurter die de puppies van Buddy ontvoert. Hij wil het DNA van de honden gebruiken om een supercreatie te ontwikkelen. Het is dan aan Buddy om de puppies terug te vinden en Andrea en Tammy naar de overwinning te helpen.

De film kwam wat moeilijk op gang. Of dat met de Nederlands gesproken versie te maken had of met het verhaal, daar ben ik niet achter gekomen. Uiteindelijk negeerde ik de matige kwaliteit van de Nederlandse nasynchronisatie en kwam ik na een minuut of twintig echt in het verhaal.

Er lopen verschillende verhaallijnen door elkaar wat het verhaal ook aantrekkelijk maakt voor volwassen kijkers, maar niet teveel zodat het te ingewikkeld wordt voor de kleinere kijkers. Mijn kleine nichtje wist tenminste precies wat er allemaal gebeurde.

Al heb je, net als ik, Air Bud 1, 2 en 3 niet gezien, dan is dit nog steeds een vermakelijke film voor kijkers van alle leeftijden.

Air Bud 4
Keystone family pictures
Met o.a. Caitlin Wachs, Cynthia Stevenson, Molly Hagan, Richard Karn en Kevin Zegers
Speelduur: 89 minuten
Adviesleeftijd: Alle leeftijden
Adviesprijs: 11,49 euro