Arwin - Un sogno per té

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De naam Arwin zegt mij in eerste instantie niets, maar als ik een kijkje op zijn website neem, zie ik het meteen. Dit gezicht herken ik van tv. En dat kan heel goed, want Arwin heeft niet alleen aan het Nationaal Songfestival meegedaan. Hij is in 1998 één van de winnaars van het tv-programma Una Voce Particolare. In 2002 doet hij mee aan de Soundmixshow van Henny Huisman. Arwin kruipt in de huid van Andrea Bocceli. De RVU heeft toen een persoonlijke documentaire over het aritestenleven van het talent gemaakt. Door zijn deelname aan het Nationaal Songfestival verwerft hij echt nationale bekendheid.

Het idee om een album op te nemen met romantische Italiaanse songs ontstaat na de enthousiaste reacties op zijn vertolking van 'Turridu'. Arwin is er vanaf dat moment van overtuigd dat hij een groot publiek kan blij maken met zijn mooie, klassiek geschoolde stem. Hiervoor doet hij dat vooral in opera's, maar de zanger ontdekt dat er meer is. Hij wil mooie popsongs en ballades ten gehore brengen. Daar kunnen zijn fans nu van genieten op zijn debuutalbum Un sogno per té oftewel 'een droom voor jou'.

De Nederlandse tenor laat ons op dit album genieten van twaalf romantische Italiaanse songs. In eerste instantie moet ik zelf een beetje wennen aan zijn stemgeluid, maar naarmate ik langer luister ontdek ik waarom veel mensen zo enthousiast over hem zijn. Speciaal voor dit album, waar meer dan honderd mensen aan hebben mee gewerkt, heeft hij 'Turridu' opnieuw opgenomen. Het is één van de fijne nummers op deze cd, maar mijn favoriet is Vivere é credere. Dit schitterende duet met Josephine Wise kan ik niet vaak genoeg horen. Daarnaast heeft Arwin ook nog een duet opgenomen met Alma Nieto, genaamd Senza di té.

Ik vond dit album in ieder geval verrassend, omdat ik vooraf niet verwacht had dat een Nederlandse zanger de Italiaanse nummers zo goed zou vertolken. Al ken ik geen woord Italiaans, toch begrijp ik Arwin als hij zingt. Hij brengt de gevoelens in de nummers echt heel mooi naar voren. Mijn complimenten daarvoor.

Afbeelding verwijderd door redactie

Arwin
Un sogno per té
Speelduur: 49 minuten
Uitgebracht door: Sogna Music Company
Adviesprijs: 21,99 euro