Redenen om direct te beginnen met yoga!

Vrije tijd door Sascha
Daar waar sommigen nog van de oude garde zijn en denken dat yoga alleen voor spirituele mensen is, leven we inmiddels in 2016 en moge duidelijk zijn dat yoga voor iedereen is. En fijn dat het is! En wel om de volgende redenen.

 
Stress is in geen velden of wegen meer te bekennen en je wordt er nog eens hartstikke lening van ook! Al twee redenen om direct lekker te beginnen met een yogasessie. Waar het allemaal wel niet goed voor is… Wij zeggen: get your ass to yogaclass!


No stress!

Ja ja, velen dachten het al, maar het is écht waar! Yoga werkt super stress verminderend. Het leven is nou eenmaal over het algemeen lekker druk inclusief een overvolle agenda, en soms is het dan ook heerlijk om even helemaal zen te worden. Yoga it is!
 
Ademhaling
Ook voor de ademhaling is yoga extreem goed. Mensen die eindelijk overgestapt zijn op yoga, hebben vaker een rustiger en kalmer leven. Thanks to de ademhalingstechnieken die je doet tijdens een goede portie yoga.
 
Slaap lekker
Door aan yoga te doen, maak je je hoofd leeg en je lichaam los. Hierdoor ontspan je en slaap je als een roosje. Oh en hey, op deze manier kun je al die piekermomentjes ook een beter plekje geven in dat bed van je.

Lenigheid

Je zou denken, is lenigheid echt iets wat ik nodig heb? Wij kunnen je vertellen dat lenig zijn toch nog aardig goed van pas kan komen. Inderdaad ja, bijvoorbeeld voor het uitoefenen van gekke standjes tijdens een potje hot & steamy.


Grenzen leren kennen en verleggen

Yoga is goed voor zelfontplooiing. Je leert namelijk snel je eigen grenzen kennen, en het verleggen van die grenzen. Dat kan lichamelijk zijn, maar zeker ook fysiek. Je komt in contact met jezelf en je leert jezelf een stuk beter kennen. That’s a good thing!
 
Houding
Omdat yoga ook zorgt voor een verbetering van je kracht en flexibiliteit, verbetert het daarmee ook nog eens je houding. Laat een goede houding nou net iets cruciaals zijn als het gaat om het voorkomen van nek- en rugspierklachten.
 
Momentje voor jezelf
Je dag beginnen met een momentje voor jezelf, is altijd goed. Doe je dit door even tot rust te komen tijdens een yogasessie, dan heb je hier de rest van de dag profijt van. Die volle aandacht voor alleen jezelf, zonder telefoon of andere afleidingsfactoren, doet wonderen!
 
Heb jij weleens aan yoga gedaan?