Herbie - The Complete Collection

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Herbie, The Love Bug (1969)

In 1969 komt de eerste film uit waarin we kennismaken met Herbie. De jonge autocoureur Jim Douglas is op zoek naar een nieuwe auto en stuit op een leuke, witte Volkswagen Kever. Deze auto blijkt over een geheel eigen willetje te beschikken en ziet Jim wel zitten als nieuwe eigenaar. De auto wordt liefdevol Herbie genoemd door Tennessee Steinmetz, monteur en goede vriend van Jim. Als een echt raceteam doen ze mee aan een aantal races, maar de vriendschap komt in gevaar als Jim denkt dat hij de overwinningen alleen aan zijn eigen vaardigheden te danken heeft, en niet mede dankzij de magische kunsten van Herbie. Een duivels plan van de voormalig eigenaar van Herbie zorgt ervoor dat Jim beseft hoeveel zijn vriendschap met Herbie waard is.


Herbie rides again (1974)

In de tweede film komt de woning van oma Steinmetz (gespeeld door Helen Hayes die ook de rol van mrs. Marple speelde in de boekverfilmingen van Agatha Christie) in gevaar als de vastgoedmagnaat Keenan Wynn van plan is het grootste kantoorgebouw van San Francisco te bouwen op de plek waar nu de voormalige brandweerkazerne van deze krasse oude dame staat. Herbie, die met weemoed terugdenkt aan zijn dagen als racewagen, ziet deze strijd tegen de sloop van zijn nieuwe woning als een nieuwe uitdaging, en geeft zich dus ook niet snel gewonnen.

Herbie goes to Monte Carlo (1977)

Alsof er niets gebeurd is, keert Herbie in deze film weer terug als racewagen. Samen met zijn vriend Jim (uit The Love Bug) en diens nieuwe assistent Wheely Applegate doet hij mee aan een race, die hen van Parijs naar Monte Carlo brengt. Uiteraard verloopt ook dit avontuur niet echt gladjes, want twee dieven proberen hun buit via Herbie weg te smokkelen. Herbie zelf heeft wel iets anders aan zijn hoofd, want hij wordt verliefd op een andere racewagen. Dit leidt echter wel tot slechte prestaties op de racebaan.

Herbie goes bananas (1980)

Ook deze film staat weer bol van de avonturen. Coureur Jim heeft Herbie nagelaten aan zijn neef Pete. Deze vertrekt met een vriend naar Mexico om zijn nieuwe auto op te halen. Hij krijgt niet alleen Herbie, maar ook een verstekeling. De kleine Mexicaanse zakkenroller Paco heeft zich namelijk in de achterbak verstopt om aan zijn slachtoffers te ontkomen. Met zijn allen belanden ze op een boot die ze naar Rio de Janeiro moet brengen, waar de mannen mee willen doen aan een autorace. Voordat de race van start kan gaan, moeten ze echter een aantal obstakels overwinnen.

Herbie Fully Loaded (2005)

De meest recente film uit de Herbie-reeks begint met het feit dat Herbie naar een autokerkhof is gebracht om daar gesloopt te worden. Als dan de jonge Maggie Peyton (gespeeld door Lindsay Lohan) verschijnt om een auto uit te zoeken, doet Herbie er alles aan om op te vallen. Dit lukt en al snel ontdekt Maggie dat Herbie geen 'normale' auto is. Alhoewel Maggie uit een echte 'racefamilie' komt, had haar vader voor zijn dochter die als eerste van de familie afstudeert, een heel andere toekomst in gedachten. Toch kruipt het 'racebloed' waar het niet gaan kan en laat Herbie wederom zien hoe bijzonder hij is. Andere rollen in deze film worden gespeeld door Michael Keaton (o.a. Batman) en Matt Dillon (o.a. There is something about Mary).

Afbeelding verwijderd door redactie

De extra's op deze DVD-box gaan over de eerste en de meest recente Herbie-film. Zo zie je de bloopers van o.a. Lindsay Lohan, inclusief alle geintjes die de crew met haar uitgehaald heeft. Ook zijn er 'deleted scenes' toegevoegd en vind je een gesproken toelichting op de twee films. Twee echte Herbie-fans spreken over de 'Herbie-mania'. Als laatste een extraatje voor alle Lindsay-fans; de videoclip behorend bij het nummer 'First'. Hierin wordt (naar mijn mening) wederom duidelijk dat deze actrice zich beter op haar acteercarrière kan richten.

De Herbie-films zijn erg leuk om naar te kijken, al is de één leuker dan de ander. Herbie goes bananas is mijn persoonlijke favoriet en dit komt doordat ik daar leuke (jeugd)herinneringen aan bewaar. Het zijn gezellige familiefilms waar je lekker voor kan gaan zitten op een luie zondagmiddag. En wie weet wordt de 'Herbie-mania' wel weer opnieuw aangewakkerd door de uitgave van deze DVD-box.

Herbie- The Complete Collection
Buena Vista Home Entertainment
Speelduur: ongeveer 473 minuten (5 dvd?s)
Adviesleeftijd: vanaf 6 jaar
Adviesprijs: 42,99 euro

Bestel Online voor slechts 32,99!

Herbie - The Complete Collection