De behoefte hebben om op de vloer te liggen is heel normaal, zo zit dat

Vrije tijd door Maya Luz

Heb jij na een lange dag weleens de neiging om gewoon even op de vloer te gaan liggen? Dan ben je niet alleen. 'Floor time' is ontzettend populair op TikTok. Dit moet je erover weten.

Lees ook: Kan je je telefoon nooit wegleggen voordat je gaat slapen? Zo kom je ervan af

Het genot van op de vloer liggen

Veel mensen voelen weleens de neiging om op de vloer te gaan liggen. Door even op de vloer te gaan liggen, verwijder je jezelf uit iedere situatie waar je op dat moment stress door ervaart. Je lichaam ligt in een neutrale positie, dit geeft je spieren de mogelijkheid om volledig te ontspannen. Hierdoor kan pijn in je spieren verlicht worden en kan je ademhaling rustiger worden. Als je stress ervaart of last hebt van axniety kan op de vloer liggen erg goed zijn. Zie het als jouw momentje om jezelf even los te koppelen van de wereld en even helemaal te ontspannen.

Waarom je soms even op de vloer moet liggen

Op de vloer liggen is goed voor iedereen die behoefte heeft aan een reset. Denk aan na een lange werkdag, een stressvolle meeting of een ruzie met je partner. Ook als je de hele dag zit voor je werk kan het goed zijn om eventjes te gaan liggen. Je lichaam zit namelijk tijdens een werkdag urenlang in dezelfde houding. Je lichaam even in een neutrale positie leggen is dan erg fijn. Het is goed voor als je even bij moet komen van alle stress en jezelf gewoon even helemaal over wil geven aan ontspanning. 'Floor time' houdt in dat je echt even helemaal niks doet. Daar moet je je echt aan overgeven om het effectief te laten zijn.

Zo haal je het meeste uit jouw vloertijd

TikTok bewijst zoals altijd weer dat er geen unieke ervaring bestaat. Op de vloer liggen bleek dankzij TikTok iets dat heel veel mensen doen om te ontspannen. Om het meeste uit jouw vloertijd te halen, is het goed om in een rustige ruimte te gaan liggen. Ga op je rug liggen en kijk naar een specifiek punt en focus je hierop. Je kunt ook je ogen sluiten als je dit fijner vindt. Comfort is hier het belangrijkste. Als je last hebt van je rug, kun je een kussen gebruiken om de houding comfortabeler te maken. Om het meeste uit je vloertijd te halen, raden we aan om minimaal vijf minuten te blijven liggen. Maar blijf vooral liggen totdat jij er genoeg van hebt. Focus je tijdens het liggen op het ontspannen van ieder spiertje in je liggen. Begin bij je voeten en werk je weg omhoog.

@zombieblondie xd najlepszy odpoczynek oraz mental break downs tylko na podlodze! #girl #imjustagirl #floortimetherapy xd #dc #dlaciebie #fyp #foryoupage ♬ Pimpin' (S.L.A.B.ed) - Trae tha Truth