Geld verdiend met Koningsdag? Doe deze leuke dingen met je vrienden

Vrije tijd door Juliët

Het geld is binnen, dus tijd om erop uit te gaan. Ga met je vrienden op pad tijdens Koningsdag. Bezoek een festival of bezoek de vrijmarkten in Den Bosch. Van alles te doen dus. Waar ben jij van plan om heen te gaan?

Doe deze leuke dingen met je vrienden tijdens Koningsdag

1. De boot op

Heerlijk de boot op met je groep vrienden. Dit is één van de populairste manier om de dag te spenderen. Varen langs de grachten in Amsterdam met veel mensen en heerlijke muziek erop. Mooi weer erbij en jij vermaakt je wel. Laat iedereen wat hapjes en drankjes kopen. Lekker smullen!

2. Festivals bezoeken

Hou jij wel van een festivalletje? Ga naar 538 Koningsdag of naar Kingdance in Zwolle. Vergeet niet Oranjebloesem in het Olympisch Stadion in Amsterdam of Oranjepop in Nijmegen. Hier wil je bij zijn. Wat een gezelligheid met elkaar deze dag. Met vette line-ups heerlijk feesten. Proost op Willem!

3. Vrijmarkten in Den Bosch

Brabanders staan niet voor niets bekend om hun gezelligheid. Ook dit jaar met Koningsdag zijn de vrijmarkten weer in Den Bosch. Let's swing the king. Een dag voor jong en oud. Met muziek, rommelmarkten en allerlei workshops. Waar ga jij naartoe?

4. Koningskermis Den Haag

De grootste Koningskermis met attracties voor jong en oud op het Malieveld. Voor elk wat wils en vooral heel betaalbaar. Van de Break Dance tot de Turbo Polyp. De hele dag is er groot feest voor jong en oud. Heb je het gezien op de kermis dan kun je altijd verpalatsen naar het Life I Live festival. Deze zit verspreid door de hele binnenstad.

5. Vieren met de koning

Vier dit jaar koningsdag met de koning en wel in Emmen! Op 27 april is de gehele stad oranje gekleurd. Heb jij altijd al een de royals willen ontmoeten? Dan ben je hier op het goede adres. Rond 11:00 uur zal de dag worden afgetrapt op het Noorderplein. De koning en de koningin zullen deze dag feestelijk afsluiten op het Raadhuisplein.

6. De natuur opzoeken

Zijn jullie wat meer van de natuur? Je kan gaan voor een heerlijke boottocht, maar natuurlijk ook voor een fietsroute. Zo bestaat de Oranjeroute. Dit is een internationale fietsroute waarbij je langs de roots onze stadhouders, (kroon)prinsen en koning(inn) fietst. De routes zijn heel verschillend. Zo heb je van 45 tot 60 kilometer. Jullie dag is wel weer gevuld.