Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Zo krijg je je geschudde blikje open als een pro

O jee, je blikje frisdrank of bier is gevallen… Paniek! Hoe krijg je je drankje nu nog open zonder te knoeien? Geen probleem. Met deze lifehack ben jij straks de held op elk feestje. Het enige wat je moet doen, is je geschudde frisdrank of bier even waarschuwen.

schudden cola

Lees ook: Wow! Je haar wassen met deze frisdrank zorgt voor extreem veel volume

Tikje op het blikje

Je hoeft voortaan niet meer bang te zijn voor een geschud blikje frisdrank of bier. Misschien wist je het al, maar de kans is groot dat je hier nu pas achterkomt. Kom je in deze situatie terecht, terwijl je net je mooiste outfit aan hebt of in de auto zit? Let dan even op! Het enige wat je hoeft te doen is tikjes geven aan de zijkant van het blikje in plaats van de bovenkant. Hierna kun je veilig je blikje openen zonder de volle laag te krijgen.

Geen schuim op blikje

Door het getik op je blikje frisdrank of bier schieten de bubbels op voorhand al omhoog. Wanneer je nu het blikje opent, zit er niet ineens minder koolzuur in. Wel kunnen de bubbels makkelijker ontsnappen. Door het tikje zit het bier of de cola niet in de weg. Hierdoor schuimt het een stuk minder of gewoonweg niet. Geloof je het niet? In een TikTok nemen we de som op de proef:

@ze.nl Hoeveel jaren doe jij deze hack al verkeerd? #fyp #foryourpage #vjp #voorjoupagina #lifehack #frisdrank #blikje ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod

Lees ook: Dit drankje past perfect bij je volgens je sterrenbeeld

Bron: NEMO Kennislink