Fashionista!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Tijdens de modeweek van Parijs heeft Alex een megadruk schema. Op een ochtend staat ze te tobben voor de kast welke schoenen ze aan moet doen. Als ze erachter komt dat ze niet de juiste schoenen heeft gaat ze op pad om nieuwe killershoes te kopen. Bij de juiste winkel komt ze haar oud-leraar Frans tegen, op wie ze -tijdens haar middelbare schooltijd - een beetje verkikkerd was. Jacques is inmiddels gescheiden van zijn vrouw en heeft ook Texas verlaten om te kunnen genieten van het mooie Parijs. Ietwat verlaat komt Alex aan bij de grote show van Chanel en probeert voorzichtig, langs de menigte, haar stoel te bereiken. Maar dan botst ze spontaan tegen een model op en ze liggen allebei languit over de catwalk. Na deze gênante vertoning haast Alex zich naar haar hotelkamer om er vervolgens niet meer uit te komen.

Op haar kamer zapt ze langs alle modekanalen en ziet bij de show van Givenchy een nieuwe rel. Een knappe verschijning trekt haar aandacht en ze noemt hem Kakiman. Om alle commotie rondom haar val te vergeten besluit ze om 's avonds naar een show te gaan van een nieuwe ontwerper. Daar ontmoet ze Lola, een goede vriendin uit het modewereldje. Lola werkt als publiciteitsagente voor het huis van Dior en vertelt dat ze meewerkt aan deze show. Ook vertelt ze dat deze talentvolle ontwerper erg verlegen is en zijn anonimiteit op prijs stelt. Jammer genoeg ontmoet Alex deze rijzende ster niet maar daarentegen loopt ze wel Kakiman tegen het lijf. Kakiman stelt zich aan haar voor als Nick Snow. Ze is al snel gecharmeerd van deze uiterst knappe man en er ontstaat een romance tussen de twee.

Ze beleeft met Nick de meest romantische avonden en hij laat regelmatig bloemen op haar kamer bezorgen. Omdat er ook nog gewerkt moet worden - maar Alex modeshow-ontwijkend gedrag vertoond - besluit ze een verhaal te maken over de anonieme ontwerper. Samen met Lola, die hem al eens heeft ontmoet, zoekt ze hem op maar dit gaat niet gemakkelijk. Als ze aankomen bij het verblijf van de ontwerper, doet niemand minder dan haar oud-leraar Jacques de deur open. Het blijkt dat deze man zelfs de minnaar is van de anonieme ontwerper. Als Alex er over nadenkt, heeft ze eigenlijk altijd al geweten dat Jacques de mannen boven de vrouwen verkoos. Jacques vertelt aan de meiden dat hij zijn geliefde al een tijdje niet heeft gezien en dat hij zich zorgen maakt. Alex en Lola beloven dat ze hem gaan helpen en er alles aan zullen doen om zijn geliefde terug te vinden.

Tijdens haar zoektocht vindt Alex ook nog de tijd om haar zakelijke verplichtingen na te komen en plezier te maken met Nick. Door de drukte vergeet ze dat haar moeder ook nog op bezoek komt. Gelukkig weet haar moeder zich te vermaken en past alles in het krappe schema. Samen genieten ze van modeshows, de salon van Chanel en een lunch op dé plek waar alle fashionista's samen komen. Als Nick vertelt dat hij niet is wie zij denkt dat hij is, stort haar wereld in. Ze richt zich verder op Jacques en haar verhaal en probeert Nick te vergeten. Samen met Jacques, Lola en haar moeder probeert ze uit te vinden waar de ontwerper is. Als ze meer te weten komen en op de juiste plaats verschijnen, speelt Nick nog een cruciale rol in het geheel. Is hij dan toch nog de redder in nood?

Fashionista! is een echte chicklit met heerlijke termen als Manolo's en Jimmy Choo's. Soms zoveel dat het er iets te dik bovenop ligt. Desalniettemin kun je jezelf volledig inleven in het karakter Alex, met name omdat het boek in de ik-vorm is geschreven. Het lijkt alsof het boek even nodig heeft om op gang te komen want hoe verder je komt, hoe meer het je aandacht heeft. De beschrijving op de achterkant van het boek is wel wat misleidend, want het verhaal gaat iets anders dan ze doen voorkomen. Het boek waarschuwt dat het verhaal extreme shopping-aanvallen en ernstige schade aan je bankrekening kan veroorzaken. Helaas ben ik niet gezegend met een bankrekening waarmee ik me een Chanel-pakje of Prada-schoenen kan veroorloven.....

Afbeelding verwijderd door redactie

Julie Dam
Fashionista!
288 bladzijden
Uitgeverij: the house of books
ISBN: 90-443-1654-0
Adviesprijs: 16,90 euro

Bestel Online!

Fashionista !
Dam, J.