Het jaar dat ik 30 werd

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

In het jaar dat de schrijfster Aaf Brandt Corstius dertig werd vond ze het tijd voor enkele drastische veranderingen. Zo onderhield zij al jarenlang een knipperlichtrelatie met een man die in New York woont, heel toepasselijk 'Meneertje Knipperlicht' genoemd. Op de eerste dag van haar nieuwe baan vertelt deze liefde van haar leven dat het misschien toch beter is als ze in New York komt wonen. In eerdere gesprekken gaf hij juist aan dat dit hem niet verstandig leek. Daarnaast wilde hij niet naar Nederland verhuizen. Dus verhuurt ze haar appartement in Amsterdam, pakt haar koffers en zegt haar familie en vrienden gedag. Helaas pakt dit avontuur niet zo goed uit en is ze binnen no time weer terug in het vertrouwde Amsterdam.

Na diverse verhalen over de aanschaf van een nieuwe bank, kat en een iPod stort Aaf zich op een nieuwe opleiding en wel de Pabo. Door schade en schande leert ze dat ze nooit over het Dalai Lama-achtige geduld van een echte juf zal beschikken en stopt met de opleiding om vervolgens de kerstdagen in Gambia door te brengen met vrienden. En dan komt 'Meneertje Knipperlicht' weer in beeld. Ze besluiten samen naar Italië te gaan om een kindje te verwekken. Maar na een incident met de kat van Aaf, twijfelt hij aan haar moederlijke capaciteiten en eindigt de relatie voor de laatste keer.

De avonturen eindigen met de viering van haar dertigste verjaardag en de wonderbaarlijke wijze waarop je de dingen opeens veel helderder ziet als je die magische grens over gaat.

Aaf Brandt Corstius (1975) schrijft een dagelijkse column in nrc.next. Na een studie vertaalwetenschap ging ze werken bij Elle, waar ze schreef over trends als de 'socioholic' en de 'prinsessengeneratie'. Vervolgens werkte ze als redacteur bij uitgeverij Archipel en als freelancer voor diverse bladen en kranten. Aaf publiceerde eerder al twee succesvolle eetgidsen, Goedkoop+Lekker uit eten in Amsterdam en Nog meer! Goedkoop+Lekker uit eten in Amsterdam. Meer informatie over Aaf vind je op www.aafbrandtcorstius.nl

Dit boekje is echt leuk voor alle dames die de dertig naderen of zelfs al gepasseerd zijn. Er zitten zoveel komische en herkenbare situaties in, en die zorgen ervoor dat je je automatisch beter voelt over jezelf. Ik ben dus echt niet de enige die schaamteloos meezingt met haar iPod, al probeer ik vaak te playbacken om mijn medemens te sparen. Na het lezen van dit boekje weet je weer dat iedereen dezelfde levensdilemma's voor de voeten geworpen krijgt en zich er met vallen opstaan ook wel doorheen worstelt. Stiekem hoop ik dat ze over een jaartje of tien weer een boek uitbrengt, kijken wat er allemaal veranderd is. Op naar de veertig!

Afbeelding verwijderd door redactie

Aaf Brandt Corstius
Het jaar dat ik 30 werd
190 bladzijden
Uitgeverij: Arena
ISBN: 90-697-4784-7
Adviesprijs: 15,95 euro