De Bruiloft

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De 56-jarige juris Wilson Lewis vergeet zijn 29ste huwelijksdag. Zijn vrouw, die echt op een verrassing zat te wachten, is diep teleurgesteld. Hoe kan hij dat nu vergeten? Ze wil nadenken en vertrekt daarom voor een tijdje naar hun zoon die in New York woont. Wilson kan hier niets tegenin brengen, want ze heeft het vliegticket al besteld. Dit is voor Wilson te reden om zijn huwelijk eens grondig onder de loep te nemen. Hij moet toegeven dat de romantiek na bijna dertig jaar wel uit hun huwelijk is verdwenen, maar hij houdt zielsveel van haar.

Als hij haar hart opnieuw wil veroveren, mag hij zeker hun 30ste huwelijksdag niet vergeten en dat doet hij dan ook niet. Hij verzint samen met zijn schoonvader, die echt een romanticus is, allerlei manieren om deze dag onvergetelijk te maken. Hij wil Jane weer voor zich winnen en nieuw elan in hun leven brengen. Alles dreigt nog in het water te vallen als hun dochter aankondigt dat ze gaat trouwen en wel op de dag dat Wilson en Jane dertig jaar geleden elkaar het jawoord gaven. Dochter Anna ziet dit ook als een eerbetoon aan de liefde van haar ouders. Zelf hoeft het voor haar allemaal niet zo groots, maar met de hulp van haar ouders wordt het toch nog een hele happening. Terwijl Jane haar dochter assisteert, heeft Wilson alle tijd om ook zijn eigen surprise tot in de puntjes uit te werken.

In De bruiloft volg je Wilson en blik je samen met hem terug naar het verleden. Dat een man dit boek geschreven heeft, verbaast mij nog het meest. Dit is echt zo'n soetsappig vrouwenboekje. Het is een lief romantisch verhaal dat eigenlijk op weinig momenten echt spannend is. Naar mijn idee is het net iets te braaf. Liefhebbers van zijn werk smullen hier waarschijnlijk van, maar ik vind er weinig aan.

Afbeelding verwijderd door redactie

Nicholas Sparks
De Bruiloft
271 bladzijden
Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 90-443-1277-4
Adviesprijs: 17, 50 euro