Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Hack: zo waait je parasol niet weg op het strand

Tijdens een dagje strand mag een parasol niet ontbreken om je te beschermen tegen de brandende zon. Maar eigenlijk heb je ook geen zin om continu achter dat onding aan te rennen bij het minste of geringste zuchtje wind. Met deze megasimpele hack is dat gelukkig verleden tijd!

Parasol hack

Lees ook: Waarom je in de hitte warme drankjes moet drinken om af te koelen

Dagje strand

Een dagje strand gaat vaak gepaard met een heleboel spullen. Handdoeken, drinken, snacks, zonnebrand, een goed boek: de lijst met essentials is eindeloos. Zo’n middagje weg is optimaal genieten. Je wilt lekker een boekje kunnen lezen terwijl je languit geniet van de zon. Het  laatste wat je kunt gebruiken, is een parasol die continu wegwaait als je even niet oplet. Blijkbaar is er dus een hele simpele manier om dat te voorkomen. Het kost je geen geld en je hebt alle tools sowieso bij handen op het strand. Klinkt al goed, toch?

 

Zo waait je parasol niet weg

Graaf eerst een gat in het zand waar je je parasol in wilt steken, maar maak dit gat iets dieper dan normaal. Loop vervolgens richting het water en neem een handje nat zand mee terug. Doe het natte zand in het gat, steek de parasol erin en dek dit vervolgens af met wat droog zand. Komt ‘ie: het natte zand houdt zo de parasol dus stevig op zijn plek. Je hebt er geen omkijken meer naar en je hoeft er (bijna) niets extra’s voor te doen. Genieten!

Lees ook: Stranddagje? De beste verstopplekken voor je waardevolle spullen