Diddy en zijn vrienden

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Diddy is cool, hot en sexy..., althans dat denkt hij zelf. Z'n hand in het slipje van het model op één van de foto's in het hoesje moet laten zien hoe gewild hij is. In dit geval geldt de regel 'less is more' en het hoesje verdwijnt dan ook ver weg. Dat 'less' niet in het boekje van P. voorkomt is ook te zien aan het aantal nummers dat op Press Play staat. Maar eerlijk gezegd lijkt een aantal van de 19 nummers veel op elkaar en hadden er wat mij betreft best een paar af gemogen.

Het album staat vol met lekkere uptempo rapnummers en een aantal zwoele r&b-tracks, maar de nummers zijn erg eentonig en niet origineel. De track die er echt uitspringt is Tell Me met Christina Aguilera, maar dat is vooral door haar aandeel in het nummer. De nummers Making it Hard met Mary J. Blige en Partners for Life met Jamie Foxx zijn ook - hoe kan het anders met deze rasartiesten - erg sterk. Het zijn de krenten in de pap waar je op dit album naar moet zoeken.

Mijn gevoel zegt me dat Diddy zo z'n best wilde doen op dit album, dat hij alle hulptroepen uit de kast heeft gehaald. De cd is niet uitmuntend, niet vernieuwend, maar wel prima met een breed scala aan artiesten en een aantal pareltjes van tracks. Diddy lijkt inmiddels meer op een marketeer, dan een artiest die van niks is opgeklommen tot de ster die hij nu is. Zijn naam is een merk geworden en alles wat hij uitbrengt wordt een hit, of het nu een album of een driedelig kostuum is. Maar soms moet je keuzes maken en hopelijk gaat P. bij zichzelf te rade of dit de manier is om nieuwe albums uit te brengen.

Afbeelding verwijderd door redactie

P. Diddy
Press Play
Label: Atlantic
Adviesprijs: 23,99 euro

Bestel Online!

Press Play
P. Diddy