Dutch Design Week in Eindhoven

Vrije tijd door Saskia

Negen dagen lang staat de stad Eindhoven in het teken van design. Ruim 1500 vormgevers uit binnen- en buitenland tonen hun werk. Daarnaast kun je op bijna 60 locaties workshops volgen, lezingen bijwonen, bijzondere wandelingen door het stadscentrum doen en meer! Als je zin hebt in een cultureel verantwoorde en super leuke dag, dan is de DDW echt iets voor jou! Ze.nl zet een paar highlights voor je op een rij.

Technische Universiteit Eindhoven (TU/e)
Tijdens de DDW laat de TU/e zien hoe technologie, design, wetenschap en onderwijs elkaar versterken en verbinden. De universiteit organiseert o.a. workshops, lezingen en optredens in design|LAB. De Faculteit Industrial Design organiseert de tentoonstelling ID'10, waar excellent afstudeerwerk van masterstudenten wordt getoond, waaronder het apparaatje waarmee je blind kunt sms'en. Daarnaast vinden er een tweetal tentoonstellingen plaats op het gebied van Bouwkunde & Architectuur; Architecture.ehv en Design United 5. In de NANO Supermarket (18 Septemberplein) vind je bijzondere speculatieve nanotech-producten, zoals een zichzelf aantrekkende steunkous, papier van je eigen huidcellen en medicinale bonbons. Meer informatie vind je op www.tue.nl/ddw.

Modebelofte 2010
De expositie Modebelofte 2010 zoomt in op net afgestudeerde modetalenten. Dit is de enige gelegenheid in het jaar dat je de outfits van deze talenten geëxposeerd ziet. Van Amsterdam tot Maastricht en van Arnhem tot Den Haag werden de beloftes geselecteerd onder leiding van talentscout Carlo Wijnands. De Modebelofte vindt voor de vierde keer plaats en verrast opnieuw met een spannende setting. Meer informatie op www.krabbedans.nl.

Puls 2010 en Beauty of Decay
Puls 2010, een initiatief van een TU/e-docent, laat je de stad Eindhoven op een zintuiglijke manier ontdekken. Zo ontwikkelen kunstenaars een parfum en een geluid (sample) dat de stad representeert. Beauty of Decay is een workshop en tentoonstelling over de schoonheid van verval. Masterstudenten van de TU/e ontwikkelen onder leiding van TU/e-docenten en architecten Jan Schevers en Irene Curulli objecten, die te maken hebben met het herontwerpen en -gebruiken van vervallen gebouwen. Meer informatie vind je op www.madlab.nl en www.lacittamobile.nl.
 
Design Circus Woensel-West
De ontmoeting tussen creatieve pioniers en deze eigenzinnige volkswijk staat hoog op de wijkvernieuwingsagenda. Dat levert de laatste jaren zichtbare en voelbare initiatieven op. Tijdens de DDW worden deze krachten gebundeld op een sloopplek. Op deze plek, waar een jaar geleden nog ruim 100 woningen stonden, vindt het Design Circus Woensel-West plaats. Met een bijzondere tent als podium voor diners en optredens, originele units die dienst doen als camping, middag- en avondprogramma's met artiesten, eten en muziek, is het Design Circus op zijn hoogtepunt ná sluitingstijd van de exposities in de stad. Meer informatie op www.designcircus.nl.

Voor een overzicht van alle activiteiten, een plattegrond en programma, kijk je op www.ddw.nl.