De Zwarte Engel

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Wat Charlie Parker niet beseft, bij het aannemen van deze opdracht, is dat zijn eigen gezin gevaar zou kunnen lopen. In eerste instantie heeft hij geen idee wie er achter deze daad kan zitten. Al snel blijkt dat het niet om de minste gaat. Parker wordt geconfronteerd met geweld. Hier zit meer achter, maar wat?

De puzzel valt stukje voor stukje in elkaar. Deze verdwijning kan wel eens te maken hebben met een ouder geheim. De verdwijning blijkt te maken te hebben met een mysterie rond een middeleeuwse 'kerk der beenderen' in Oost-Europa, een bloedblad in een Frans klooster in 1944 en een mythische schat, die al jarenlang gezocht wordt door kwade geesten. De Zwarte Engel, zoals de schat heet, is geen verzinsel. Hij bestaat echt en blijkt nog iets te maken hebben met Charlies afkomst.

Het ene na het andere raadsel komt voorbij in dit boek dat zich afspeelt aan de onderkant van de samenleving. Als lezer volg je verschillende personages, zoals Charlie Parker en zijn gezin, de familie van het vermiste meisje, de daders en andere mysterieuze figuren. Je weet als lezer soms veel meer dan de detective. Het liefst zou je schreeuwen waar hij moet zoeken, maar helaas kan dat niet.

Ik heb genoten van De Zwarte Engel. Het is het eerste boek dat ik van de Ierse schrijver John Connolly heb gelezen, maar zeker niet het laatste. Zijn schrijfstijl is lekker vlot en het verhaal dat hij heeft verzonnen is echt bizar. In eerste instantie wil je weten wat er met het meisje is gebeurd, maar later wil je als lezer alleen nog maar weten waar die mysterieuze schat te vinden is. Ik wilde steeds roepen dat Charlie Parker moest oppassen voor al die duistere figuren, want door deze speurtocht brengt hij ook zijn eigen leven in gevaar. Ik zal niet te veel over de afloop vertellen. Dat moet je zelf ervaren. De Zwarte Engel is echt een adembenemende duistere thriller.

Afbeelding verwijderd door redactie

John Connolly
De Zwarte Engel
501 bladzijden
Uitgeverij: Luitingh
ISBN: 90-245-5597-3
Adviesprijs: 14,95 euro

Bestel Online!

De zwarte engel
John Connolly