Dit is dé oplossing om nooit meer de trambaan in te fietsen

Vrije tijd door Chiara

Talloze stoplichten die continue op rood springen, vervelende voetgangers die op het voor jou bedoelde pad lopen en overvolle fietsstallingen… Fietsers in de grote steden zijn bekend met deze dagelijkse irritaties. Om nog maar te zwijgen over die irritante tramrails. Trouwe stadsfietsers geef maar toe: jij bent er ook wel eens in blijven hangen.

Zo ook twee studenten die net naar Den Haag waren verhuisd. Als werktuigbouwkunde studenten konden zij niet anders dan hier een oplossing voor zoeken. Samen bedachten zij dé uitvinding om lelijke vallen veroorzaakt door tramrails te voorkomen: een stuk plastic dat wel opzij geduwd kan worden door de tram, maar niet door de fietser. Zo simpel, maar zo efficiënt!

De Rotterdamse fracties van D66 en GroenLinks zijn zeer enthousiast over de uitvinding. Zij denken zelfs dat als dit stukje plastic jaren geleden geïmplementeerd was, er veel minder fietsongelukken plaats hadden gevonden. De prototypes moeten nog wel even op zich wachten. Nog even extra opletten wanneer je de trambaan passeert dus!