Geen kerstliefhebber? Zo geniet je toch van de feestdagen

Vrije tijd door Chiara

Die kerstliedjes komen inmiddels je strot uit. Een kerstboom? No thanks! Je slaat uitnodiging na uitnodiging voor dineetjes af, want dit jaar (weer) geen kerst voor jou! Werken is geen optie nu het kantoor is gesloten, so now what?! 

 

 
Iedereen is in de wolken omdat het bijna kerst is, behalve jij. Terwijl iedereen zichzelf in de mooiste jurken werkt, kerstdiners voorbereid, cadeautjes in huis haalt en andere voorbereidingen treft, ben jij alleen maar aan het mopperen. Jij HAAT kerst en hebt geen enkele reden om de feestdagen te vieren. Jij hebt echt geen zin om een blij hoofd te faken op alle dineetjes die je eigenlijk af zou moeten gaan. Dit jaar ben jij gewoon lekker ‘ziek’. En hoewel je chagrijnig kunt rond blijven lopen, kun je deze twee vrije dagen natuurlijk ook anders besteden! Vrijheid, blijheid en dat is een feestje op zich! Daarom hebben wij de leukste activiteiten voor je op een rijtje gezet om jouw vrije dagen goed te benutten. Het is natuurlijk nog leuker als jouw BFF toevallig ook geen kerstmis viert dit jaar, dan kunnen jullie dit samen ondernemen; 
 
 
… Ga de stad in! Okay niet elke winkel is geopend en er zijn aangepaste openingstijden… Maar er zijn in ieder geval geen lange wachtrijen, jij kunt alle items in alle rust passen en flink de tijd nemen om je garderobekast aan te vullen. 
 
Netflix and chill, nu jij een dag vrij bent kun je mooi alle afleveringen van je favoriete serie inhalen! En dat je niets met het feest zelf hebt, wil niet zeggen dat je niet kan wegzwijmelen bij de leukste kerstfilms. 
 
… Dat boek wat onder een dikke laag stof ergens achterin jouw kast is beland, had je al een jaar geleden uit kunnen hebben. Get comfy in een lekker hoekje en lees dat ene boek nu lekker aan één stuk door uit. 
 
… Is jouw huis toe aan een grote schoonmaakbeurt? Dan kun je nu je kans grijpen om je appartementje eens flink onder handen te nemen. 
 
… En als je toch bezig bent, waarom geef je die muur geen likje verf? Die bank staat misschien leuker bij de vensterbank… Ach ja, als je toch een lang weekend vrij bent kun je net zo goed je hele huis omgooien!
 
… Nu zit je vast met een hele berg spullen die jij toch niet meer gebruikt… Nee, jij hoeft het grofvuil niet in te schakelen of al deze spullen in een grote doos in de schuur de deponeren. Jij hebt nu ook alle tijd om alles op Marktplaats te zetten. Hallo zakcentje! 
 
… En wat jij van dat extraatje gaat doen? Jij hebt nu tijd om dit uit te pluizen… Online shoppen, vakanties vergelijken of een roadtrip uitstippelen? Daar heb jij nu alle tijd voor! 
 
 
… Leg jezelf eens flink in de watten. Haal een maskertje in huis, gooi je haren in de verf, lak je nageltjes in een mooie kleur en epileer je wenkbrauwen… Kortom; een beautydagje voor jezelf. 
 
… Je kunt natuurlijk ook gewoon naar de spa. Om je welnessdagje compleet te maken, kun je een heerlijke massage of diverse beauty-behandelingen boeken. 
 
… Al die foto’s in je telefoon nemen heel wat opslag in. Je zou hier natuurlijk ook een echt fotoalbum van kunnen maken. Print je foto’s uit, koop een mooi album, stickers, glitters, lijm en knutselen maar!
 
… Je zou ook je handjes uit de mouwen kunnen steken door een dagje te gaan werken. Als het niet bij je vast baan kan of je niet vooruit kunt werken, zijn er zat cateringbedrijven, restaurants of andere bedrijven die wel een extra paar handen kunnen gebruiken. 
 
… Dat jij niet van kerst houdt wil niet zeggen dat anderen deze feestdagen koesteren. Helaas zijn er heel veel mensen die deze dagen alleen spenderen. Wat dacht je van een bezoekje aan het bejaardentehuis om de hoek? Of het ziekenhuis in de stad? Jouw goede daad kun je dit jaar ook afvinken!