Superman returns

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Er is veel veranderd sinds Superman vijf jaar geleden de aarde verliet. Zo heeft zijn grote liefde Lois Lane inmiddels een verloofde en een zoontje van vijf. Ook staat ze op het punt de Pulitzerprijs in ontvangst te nemen voor haar artikel: 'Waarom de wereld zonder Superman kan', een artikel dat ze vol frustratie schreef na zijn plotselinge vertrek vijf jaar geleden. Ook de aartsrivaal van Superman: Lex Luthor, heeft in de tussentijd niet stilgezeten. Hij heeft een duivels plan dat miljarden mensen het leven gaat kosten, maar van hem in een klap een wereldleider maakt.

De cast is aardig gekozen voor deze film, hoewel Teri Hatcher voor mij de enige echte Lois Lane blijft, hoezeer Kate Bosworth ook haar best doet om de herinnering aan haar te laten verbleken. Brandon Routh zet Superman op geloofwaardige wijze neer evenals zijn nerd-achtige, onhandige alterego Clark Kent. De rol van slechterik wordt door Kevin Spacey vertolkt en dat doet hij goed en met zichtbaar genoegen.

Afbeelding verwijderd door redactie

Toch kon de film mij niet bekoren. Sterker nog: ik vond hem ronduit slaapverwekkend! Nergens was het verhaal echt spannend of meeslepend. Het kabbelde maar voort, op een korte confrontatie tussen Superman en Lex Luthor na. Er zitten weliswaar een paar spectaculaire scènes in de film, zoals het moment waarop Superman een boeing 777 veilig aan de grond zet in een overvol stadion, maar alles komt op mij even ongeloofwaardig over. Wellicht ligt het aan mij en kan ik me niet voldoende overgeven aan een comic-held met magische krachten. Misschien neem ik het allemaal te serieus en moet ik het verhaal meer met een knipoog zien. Zou best kunnen. Toch verwacht ik van een actiefilm méér dan de hoop dat de film gauw eindigt.

Het bonusmateriaal is erg uitgebreid. Het bevat een twee uur durende documentaire: Requim for Krypton: The Making of Superman Returns. Die documentaire bevat alles wat je mag verwachten van een goede making-of. Daarnaast kun je ook nog de verwijderde scènes bekijken. Ook zie je hoe Jor-El (Marlon Brando) weer tot leven wordt gebracht en ook de bloopers en de trailers komen voorbij. Al met al heb je met deze speciale two-disc edition zo'n kleine 5 uur beeldmateriaal in huis!

Superman returns: 2-disc special edition
Met o.a. Brandon Routh, Kevin Spacey en Kate Bosworth
Tijd: 1 uur 48 minuten en ruim 2 uur durend bonusmateriaal.
Adviesprijs: 25,99 euro
Adviesleeftijd: 12 jaar

Bestel Online!

Superman Returns (2DVD)(Special Edition)