Gesmeerde bliksem (+ WIN!!)

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

In 1978 was ik zes jaar oud en he-le-maal fan van Grease. Ik werd door al mijn tantes en hun vriendinnen meegenomen naar die film en heb hem destijds wel dertien keer in de bioscoop gezien. Oh, wat wilde ik later graag naar de Rydell-high school en oh, wat was ik verliefd op Danny en oh, wat wilde ik graag Sandy zijn! Ik heb de film nu al zo ontelbaar vaak gezien, dat ik er hele stukken tekst uit kan citeren. Dat is met name erg irritant voor de persoon die de film met mij aan het kijken is! Natuurlijk heb ik hem nu ook op dvd en op een regenachtige dag is het heerlijk om weer eens Grease te bekijken. Alleen, wel te verstaan.

Afbeelding verwijderd door redactie

Deze cdbox is een leuke aanvulling op mijn Grease-gekte. Hij is totaal anders dan de originele Grease cd (elpee). Er staan natuurlijk wel nummers op van enkele originele artiesten, zoals John Travolta, die onder andere Greased Lightning en Sandy ten gehore brengt. Frankie Avalon, die op de originele elpee Beauty School Dropout zingt, is te horen met zijn eigen Booby Sox to Stockings en Young Love. Ook de band Sha-Na-Na staat erop met enkele nummers, maar niet met de nummers die zij op de originele versie vertolken. Daarvan zijn juist weer de originele versies uit de jaren '60 te horen. Ook staan er allemaal andere jaren '60-nummers op die niet in de originele film te horen waren, maar die wel de sfeer van die tijd goed weergeven!

Greased Lightning is een superswingende drie-dubbel cd met 60 Rock 'n Roll High School Classics. Voor de Greasefan is het een leuke aanvulling op je collectie, voor anderen weer een stukje jeugdsentiment en voor Rock 'n Roll-fans gewoon een hebbeding!

Afbeelding verwijderd door redactie

Diverse artiesten
Greased Lightning - 60 Rock & Roll High School Classics
Speelduur: 153 minuten (3 cd's)
Label: Disky Communications Europe
Adviesprijs: 9,99 euro

WIN!

Wij geven deze week op Vrouw.nl een aantal exemplaren van de cdbox Greased Lightning en een Grease Karaoke DVD weg! Om kans te maken op deze prijzen, geef dan het goede antwoord op de volgende vraag:

Een jaar voordat Grease werd uitgebracht, schitterde John Travolta in een andere dansfilm. Welke film was dat?

Mail je antwoord naar prijsvraag@vrouw.nl en vermeld hierbij je naam, adres en gebruikersnaam. Zonder geregistreerde gebruikersnaam kan je helaas niet meedoen! Slechts één deelname per adres wordt geaccepteerd. Deze prijsvraag loopt tot 12 december a.s.