Van ruilen komt huilen

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Eerst is Lyssa ontroostbaar. Jarenlang heeft ze de wens gekoesterd om kinderen van Jake te krijgen. Elke dag zit ze tot over haar oren in de baby's, als eindredacteur van het tijdschrift My Baby. Na talloze IVF-pogingen is Lyssa echter nog steeds niet zwanger, terwijl haar zus Edie al zes kinderen heeft rondhuppelen! Lyssa ziet het leven somber in, totdat ze met Jakes beste vriend Pip gaat praten. Hij raadt haar aan om eens iets geks te doen. Iets onverwachts, wat haar nieuwe energie zal geven.

Dat doet Lyssa: ze vertrekt voor een maand naar Nepal. Daar vindt ze echter niet alleen rust, maar ook een man die haar gebroken hart weer in vuur en vlam doet staan. Als Lyssa terug naar huis keert staat ze voor een groot dilemma. Jake is inmiddels bij zinnen gekomen en wil niets liever dan met haar trouwen en kinderen krijgen, maar Lyssa is er niet zo zeker van dat ze dat nog wel wil...

Van ruilen komt huilen is een lekker wegleesboek met humor, vaart en ook nog een beetje diepgang. Typische chicklit, maar niet zo voorspelbaar als de meeste boeken in dit genre. Schrijfster Carole Matthews trekt in haar vrije tijd graag door de Himalaya, en dat is te merken aan de realistische beschrijving van de omgeving van Nepal. De titel van het boek is me alleen nog steeds een raadsel, die doet naar mijn mening geen recht aan de inhoud. Maar dat is mijn enige puntje van kritiek. Van ruilen komt huilen is een hartverwarmend boek met hartverwarmende personages. More Carole Matthews, please!

Carole Matthews
Van ruilen komt huilen
447 bladzijden
Uitgeverij: De Boekerij
ISBN 10: 90-225-4654-3
ISBN 13: 978-90-225-4654-3
Adviesprijs: 10,00 euro