Beter dan Bridget Jones!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Bridget werkt voor de Londense krant The Times als ze het aanbod krijgt enkele maanden in New York voor de New York Post te komen werken. Ze heeft een vaste relatie met Angus en ondanks de twijfels over wat haar afwezigheid voor hun relatie zal betekenen, besluit ze toch om het aanbod aan te nemen. In New York wordt ze meteen in het diepe gegooid, ze komt op de stadsredactie terecht om verslag te doen van alle mogelijke voorvallen in de stad. Op haar eerste dag wordt ze gelijk naar een metro ongeluk gestuurd en hoewel ze barst van de zenuwen en talrijke fouten maakt, slaagt ze er toch in een glansrijk artikel af te leveren.

Ook privé komt Bridget al snel in actie. Van vrienden in Londen heeft ze wat namen gekregen van mensen die ze kon bellen en dat doet ze dan ook. Ze ontdekt dat New Yorkers heel anders zijn dan Londenaren en wordt gelijk voor vanallerlei feestjes uitgenodigd. Uiteraard ontmoet ze ook veel interessante mannen en al snel voelt ze zich helemaal thuis. Maar als na een maand Angus op bezoek komt in New York, voelen ze zich beiden enigzins ongemakkelijk. Ze besluiten een eind aan hun relatie te maken en nemen als vrienden afscheid.

Afbeelding verwijderd door redactie

Bridget Harrison

Als de periode van de uitwisseling voorbij is besluit Bridget dat ze in New York wil blijven. Ze is inmiddels al bijna een doorgewinterde stadsverslaggever en voelt zich helemaal thuis bij de NYP. Ze zegt ze haar baan bij de Times op en krijgt een vaste aanstelling in New York. Na een poosje krijgt ze een wekelijkse column op zondag waarin ze gaat schrijven over haar ervaringen op dating gebied. Dat is het begin van veel dates: leuke en minder leuke, geslaagde en rampzalige. Bridget Harrison maakt het niet mooier dan het is, ze beschrijft alles open en eerlijk.

Bridget ontmoet tijdens haar tijd als columniste veel leuke mannen (of de ware er tussen zit kunnen we hier natuurlijk niet verklappen) en krijgt vele reacties en tips van lezers die haar columns volgen. En ze blijft alles met verrassende openhartigheid beschrijven. Met name dat is de kracht van dit boek. Het is geloofwaardig en het feit dat het allemaal waargebeurd is maakt het nog mooier. Bridget Harrison blijkt gewoon een leuke meid te zijn die net als zovelen op zoek is naar ware liefde en die dat ook nog eens uitstekend kan beschrijven. Bridget in the City is een aanrader voor iedereen die graag naar Sex in the City keek, die het dagboek van Bridget Jones met plezier las en voor alle anderen die gewoon lekker graag chick-lit lezen. Voor vrijwel iedereen dus! Kopen dat boek dus!

Afbeelding verwijderd door redactie


Bridget Harrison
Bridget in the City
340 bladzijden
Uitgeverij: AW Bruna
ISBN: 90-229-9159-8
Adviesprijs: 17,95 euro

Bestel Online!

Bridget in the city
Harrison, B.