Geld sparen met de feestdagen? Zo doe je dat

Vrije tijd door Roos

Je spaarplan loopt al een paar maanden op rolletjes, maar met de feestdagen op komst wordt het knap lastig om nog wat centen opzij te zetten. Dinertje hier, partyoutfit daar. Om nog maar te zwijgen over al die cadeautjes. Voor je het weet smijt je al je zuurverdiende centen over de balk en staat je spaarplan on hold. Maar wat nou als we je vertellen dat dat helemaal niet hoeft? Met deze tips kun je tijdens de feestdagen namelijk gewoon doorsparen.

Spaarplan

Je bent niet de enige met een gat in z'n hand tijdens de feestdagen. Veel mensen geven in deze periode meer geld uit dan ze zich kunnen veroorloven en geef ze eens ongelijk. Toch kan het lonen om je financiële zaken even scherp in het oog te houden, zodat je ook in deze dure periode wat geld opzij kunt zetten voor het nieuwe jaar. Met onderstaande tips kom je al een heel eind.

1. Shop slim

Shop je kerstversiering bij voordeelwinkels als de Action, daar scoor je alles wat je nodig hebt voor een fractie van de prijs die je er normaal voor zou betalen. Haal daar ook meteen je huishoudelijke spullen zoals was- en schoonmaakmidelen, scheelt je flink wat centen.

2. Check aanbiedingen

Verder kun je in plaats van last minute al je cadeaus bij dure webshop als Bijenkorf en Zalando te bestellen ook aanbiedingen in de gaten houden. In aanloop naar de feestdagen hebben veel webshops scherpe deals en kortingen, die zeker handig zijn om in de gaten te houden. Geen tijd om dagelijks het web af te struinen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrieven van grote webshops als Bol.com en Zalando. Spam? Welnee, want je schrijft je op 1 januari gewoon weer uit. Smart thinking!

3. Begin vroeg

Het nadeel van al je cadeaus op het laatste moment kopen, is dat je in één week tijd direct een afschuwelijk bedrag kwijt bent. Stel dat je in de maanden voor kerst al iets leuks tegenkomt voor een familielid, koop het dan alvast. In je telefoon kun je bij houden wat je al hebt aangeschaft en waar je het hebt opgeborgen, zodat je het niet vergeet. Scheelt je geld én een hoop stress in december.

Lees ook: Verdubbel je vakantiedagen in 2019 met deze slimme truc