Opvoeden wordt weer leuk

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Emmeliek Boost is pedagoge en oprichtster van de Opvoeddesk. Haar jarenlange ervaring gebruikte ze om Opvoeden, geniet ervan! samen te stellen. Het boek bestaat uit een algemeen gedeelte met daarin tips voor een meer relaxte opvoeding, manieren om jezelf en je kind in de hand te houden en uitleg over de verschillende dimensies van een gezin. Belangrijk is dat je niet de enige bent die je kind opvoedt, dat doe je namelijk samen, met je partner en met je familie. Dan sta je er nooit alleen voor en heb je af en toe tijd om naar adem te happen. Want alleen dan kun je een goede moeder voor je kind zijn.

Het uitgebreide middengedeelte bestaat uit hoofdstukken per levensfase van het kind. Je kunt er terugvinden wat je op die leeftijd van een kind kunt verwachten, welke problemen je tegen kunt komen en hoe erop te reageren. Opvoeddoelen en -strategiën maken de handleiding compleet. Emmeliek Boost heeft voor deze hoofdstukken de meest gestelde vragen aan de Opvoeddesk beschreven en uitgelegd. De hoofdstukken over zelfvertrouwen van je kind en drukke kinderen zijn op alle leeftijden van toepassing en sluiten de rij.

De insteek van Opvoeden, geniet ervan! spreekt mij erg aan. Want het kan ook allemaal wat luchtiger en vaak heb je dan nog een beter resultaat. Maar hoewel Boost aan de ene kant pleit voor een niet-nanny-achtige aanpak, verzandt zij ook weer snel in strategiën en plannen van aanpak. Ik vind dan ook dat het boek een hele goede opvoedhandleiding is voor ouders, van baby tot puber, maar dat je niet een geheel nieuwe manier van opvoeden moet verwachten. De kracht van het boek vormen de vragen die ouders de afgelopen jaren zelf aan de auteur hebben gesteld en dus uit het leven zijn gegrepen. De indeling van het boek is heel aangenaam opgezet, zodat je binnen no-time die dingen eruit pikt die voor jouw situatie van belang zijn. Opvoeden, geniet ervan! is een echte aanrader, maar geen wereldvernieuwend boek.

Afbeelding verwijderd door redactie

Opvoeden, geniet ervan!
Emmeliek Boost
Uitgeverij Kosmos
160 pagina's
ISBN 90-215-8353-4
Adviesprijs 19,95 euro

Bestel Online!

Opvoeden, geniet ervan !
E. Boost