Inez & Zo

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De 37-jarige Inez is aan de kant gezet door haar ontzettend rijke oudere echtgenoot Oscar. In eerste instantie ontkent hij dat hij haar inruilt voor een veel jongere vrouw. Die er ook nog eens bloedmooi uitziet. Al kan hij dat niet lang ontkennen als vrienden van Inez hem spotten met zijn nieuwe liefde.

Inez zit met de handen in het haar. Ze leeft het leven van een 'gooische vrouw'. Ze weet alles over het luxe leven. Ze kent meest exclusieve winkels, super kappers en de beste plastisch chirurgen. Hoe ze een huis schoon moet houden of een wasje moet draaien, weet ze niet. Daar had ze altijd een hulp voor. Nu moet ze wel. En dan is er ook nog haar puberdochter waar ze voor moet zorgen.

Na de scheiding leeft ze een leven waarvan ze het bestaan amper kende. Haar rijkeluisvriendinnetjes laten haar zitten. Ze moet geschikte kleding lenen voor een sollicitatiegesprek en haar haarextensions laat ze er uithalen en verkoopt ze daarna aan vaag winkeltje die het haar weer kunnen gebruiken. Ze moet toch iets doen om geld te verdienen. En dan ontdekt ze ook nog eens dat haar ex weer vader wordt...

Inez & Zo is een ontzettend leuk boek. Het verhaal van Inez is heel herkenbaar, zelfs dramatisch te noemen. Toch heeft Esther Waij het geheel op een luchtige, vlotte manier in dagboekvorm beschreven. Af en toe gunt ze je ook een blik in het leven van de andere hoofdpersonen, zoals haar dochter Jos, ex-man Oscar en zijn nieuwe liefde Judith. Op die manier weet je weer net iets meer. Kortom: een verrassend goed debuut!

Afbeelding verwijderd door redactie

Esther Waij
Inez & Zo
308 bladzijden
Uitgever: Sijthoff
ISBN: 978-90-245-5969-5
Adviesprijs: 16,95 euro

Bestel Online!

Inez & Zo
Waij, E.