Eilandergevoel

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

'Beslommeringen van alledag uit een losbandig leven, geschreven met een vette lach' - dat schrijft Sp!ts over Pam van Vliet. En jawel, daar staat ze breed lachend op de cover van haar nieuwste bundel Eilandergevoel. In dit boek komen columns die ze eerder heeft geschreven voor Panorama, Waterkampioen, Runner's World en Over 't Wad samen met nooit eerder verschenen columns. En dan nog zijn er columns die het boek niet gehaald hebben, lees ik op het weblog van de schrijfster. Ze zijn te licht bevonden.

De columns in deze bundel gaan echt over van alles en nog wat. Zo schrijft Van Vliet net zo makkelijk over het bellen van een 'nul-negen-nul-seks-nummer' als over het beginnen met joggen. Ze beschrijft haar daden en dromen. Zo zou de schrijfster, die samen met haar vriend en zoon in Friesland woont, wel vrij willen zijn. Wat trekt haar nu het meest? Het huiselijk geluk of de verleiding van verboden verlangens. Ook het eiland Terschelling, dat ze lief heeft, komt veelvuldig aanbod in deze bundel.

Pam van Vliet beschrijft in dit boek op humoristische wijze en met een rap tempo, hoe mensen met elkaar omgaan. Het boek leest erg prettig, maar ik heb soms wel wat moeite met die grote diversiteit aan onderwerpen. Soms hoop ik op een vervolg, bijvoorbeeld over het joggen, maar dan duurt het een hele tijd voor ik daar weer iets over lees. Misschien was het leuker geweest om ze een beetje bij elkaar te plaatsen. Toch heb je het vervolg niet echt nodig, want alle columns zijn nu al prettig leesvoer. Ideaal voor lezers die geen tijd hebben om dikke romans te verslinden, maar voor het slapen gaan graag een stukje lezen.

Afbeelding verwijderd door redactie

Pam van Vliet
Eilandergevoel
160 bladzijden
Uitgeverij: Sirene
ISBN: 978-90-5831-454-3
Adviesprijs: 12,50 euro

Bestel Online!

Eilandergevoel
Paul van Vliet