Volwassen teenpop

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Het boekje dat bij de cd zit geeft is alles behalve origineel. Foto's, foto's en nog een foto's van Jessica zelf en een klein bedankwoordje (waarbij God natuurlijk op nummer één staat). Is haar album ook zo doorsnee? Ach, echt spetterend is het niet, maar ik moet eerlijk zeggen, het klinkt best redelijk! Op haar nieuwste cd staan diverse stijlen door elkaar: ballads, snelle vrolijke pop, country, stoere girlpowernummers... maar dat stoort me niet. Misschien weet Jessica nog steeds niet zo goed wat ze wil en ik hou wel van wat afwisseling.

Sommige nummers vind ik wat té zoetsappig en zeurderig, zoals Walkin' 'round in a circle. Andere nummers zijn wat meer up-tempo, zoals The lover in me en dat klinkt best lekker. Geen enkel nummer maakt echt speciale indruk op me, maar als ik dan toch één favoriet moet kiezen: These boots are made for walking. Heerlijk om mee te zingen! We kennen allemaal de videoclip nog wel waarin Jessica ons laat zien hoe je verkleed als Daisy Duke zo geil mogelijk een auto moet wassen. Het origineel is van Nancy Sinatra, maar Jessica zingt het ook leuk.

Deze nieuwe plaat heeft in Amerika en Canada inmiddels de gouden status gehaald, dus het is duidelijk dat Jessica populair is, ongeacht of dat nou komt door haar zangstem of reallife-soap.

A public affair is een prima cd'tje om op te zetten tijdens de afwas of als je een boek aan het lezen bent. Vijftien nummers prima achtergrondmuziek, maar meer ook niet. Geen enkel nummer springt er echt uit. Dit is volwassen teenpop van nummer één tot en met vijftien.


Jessica Simpson
A public affair
Label: Epic Records
Adviesprijs: 19,99 euro

Bestel goedkoper online!

A Public Affair
Jessica Simpson