Dennis rocks De Lichtfabriek!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
De Lichtfabriek

is bij uitstek dé beste locatie om een vet feest te geven of - in dit geval - een vette cd-releaseparty. En aangezien Dennis een geboren en getogen Haarlemse is, is het dan ook niet verwonderlijk dat zij deze prachtige locatie heeft uitgekozen voor haar cd-releaseparty. Haar cd 'Her name is Dennis' is sinds vrijdag de 13e te koop en drie dagen later stond ie al op de 13e plaats in de album Top 100. Het getal 13 is in Dennis' geval dus geen ongeluksgetal!

Het was al druk toen we rond half negen in de Lichtfabriek aankwamen. Wellicht dat er natuurlijk wat familie van Dennis aanwezig was en ook wat mensen uit de muziekindustrie. En haar vader Ron van Donselaar liep zo trots als een pauw door het publiek heen. Overal stonden televisiecamera's opgesteld, waardoor het me duidelijk werd dat deze cd-releaseparty er niet zomaar één zou worden. Haar management en platenmaatschappij hadden kosten noch moeite gespaard om er een geweldige eerste cd-release van te maken.


Dennis zou om negen uur beginnen met haar showcase, waarin ze elf nummers van haar cd ten gehore zou brengen. Maar zoals het een echte diva betaamt begon de show pas om half tien. Ze werd aangekondigd door haar management, die haar hét talent van 2007 noemde, waarna Dennis met haar band en achtergrondzangeressen het podium opstormde.

Geen onnodig geklets vooraf, maar ze pakte de microfoon, lachte ietwat verlegen naar het publiek en begon haar nummer "Money" te zingen, een heerlijk rockachtig nummer met een uptempo beat. De mensen in de zaal stonden in eerste instantie wat achteraf, maar binnen no time stond iedereen vooraan te swingen. "Bubblegum" kwam meteen achter "Money" aan, gevolgd door "Cliché" en "Thirsty". De zaal ging helemaal los en klapte vaak enthousiast mee met deze aanstekelijke liedjes. Helemaal glimmend van trots, genoot Dennis daar zichtbaar van.


Opeens schoot Giel Beelen van Radio 3FM het podium op. Hij vertelde hoe aangenaam verrast hij was, toen hij Dennis' liedjes hoorde en over haar optreden bij 'De wereld draait door'. Hij voelde zich dan ook zeer vereerd om Dennis het allereerste exemplaar van haar cd uit te mogen reiken. Dennis lachte een beetje verlegen overrompeld leek het wel, maar haar ogen spraken boekdelen.

Ze vervolgde haar optreden met het geweldige "You piss me off", waarna het gevoelige "Song for Bas" volgde, een nummer speciaal geschreven voor haar overleden neefje. Dit nummer heeft ze - als enige op de cd - geproduceerd met haar vader Rob van Donselaar.
Het nummer "Boys" werd enthousiast meegezongen door Dennis' vriendinnen die helemaal vooraan stonden en natuurlijk kenden zij "Today" en "Drop that gun" ook. "Dragon Fly" kwam toen en dat is Dennis' persoonlijke nummer, een lied dat haar eraan herinnert om te genieten van het leven en om voor haar doelen te gaan. Ze zong het dan ook heel mooi en gevoelig... En ze sloot haar showcase knallend af met haar single van vorig jaar "No can do". Na wat gejuich door het publiek, kwam ze toch nog terug voor een toegift en daarna viel het doek dan echt. Na een korte opfrissing backstage signeerde ze voor op het podium cd's voor haar fans!

Afbeelding verwijderd door redactie

Dennis was tussendoor ietwat verlegen en barstte van de zenuwen, zoals ze in een heel kort gesprekje met het publiek even losliet. Maar zodra deze dame zong, was daar helemaal niets van te merken. Ze is een podiumbeest dat goed interact met haar band en speelse onderonsjes heeft met haar achtergrondzangeressen. En ze heeft een geweldig goede stem; één waar menig zangeres in Nederland een puntje aan kan zuigen! Ze is funky, soulfull, sexy, hip, stoer, lief, alles tegelijkertijd. Ik had genoeg gezien; Dennis is mijns inziens de belofte van dit jaar en voor de toekomst. En op de terugweg naar huis met Dennis' cd in mijn autoradiootje blèr ik heel hard mee met haar hit "Today", want morgen is weer een nieuwe dag...

Zie ook: Een gesprekje met Dennis... & A girl named Dennis

Bestel hier haar cd!

Her Name Is Dennis
Dennis