Op de man af

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Door al die lovende woorden verwacht ik veel van het boek. Helaas valt het een beetje tegen. Met moeite worstel ik me door de eerste hoofdstukken. Ik heb het idee dat ik weer zo'n cliché chick-lit aan het lezen ben. Je kent het wel. Vrouw van eind dertig wordt verliefd op haar getrouwde baas en ze krijgen een geheime relatie. Dat betekent spannende afspraakjes en huilen achteraf, want deze vrouw wil natuurlijk dat de man zijn echtgenote verlaat.

Waar het in al die andere boekjes een droom blijft voor de minnares, krijgt Helen wel wat ze wil. De machtige zakenman Matthew, die ruim twintig jaar ouder dan haar is, verlaat zijn vrouw Sophie en staat plots met zijn spullen voor haar deur. Opgelucht vertelt hij dat hij alles heeft opgebiecht en nu met haar verder wil. Voor het gemak trekt hij dan ook meteen bij haar in.

Helen twijfelt al een tijdje over hun relatie, maar ze kan hem er nu toch niet zomaar uitgooien. Ze heeft Matthew immers jaren gesmeekt om alles op te geven voor haar. Ze probeert hun relatie nog een kans te geven, maar nu hij alle dagen bij haar is, ontdekt ze dat Matthew helemaal niet zo geweldig is. Zo stinkt hij 's ochtends ontzettend uit zijn mond en draagt hij als hij thuis is gewoon slobberkleren. Nee, dit is niet de man waar zij vier jaar eerder voor viel.

Medelijden heeft Helen met Sophie, de vrouw die Matthew voor haar verlaten heeft. Wat voor type is zij eigenlijk? Helen gaat op speurtocht en ontdekt zo steeds meer. Op dat moment krijgt het boek een verrassende wending. Sophie en Helen worden namelijk vriendinnen. Al weet Matthews ex natuurlijk niet dat ze aan tafel zit met de vrouw die haar man heeft afgepakt. Dit levert een aantal hilarische momenten op. Van die fragementen geniet ik, maar verder vind ik dit niet zo'n speciale roman. Als je van dit soort verhaaltjes houdt, vind je het waarschijnlijk hartstikke leuk. Wat mij betreft had het iets minder voorspelbaar mogen zijn.

Afbeelding verwijderd door redactie

Jane Fallon
Op de man af
344 bladzijden
Uitgeverij: De Kern
ISBN: 978-90-325-1079-4
Adviesprijs: 16,95 euro

Bestel online!

Op de man af
Fallon, J.