Fanatieke Fans: Lindsey (30) is fan van Boris

Vrije tijd door Sascha

We hebben allemaal wel stiekem een crush of een idool, maar echt diehard fan zijn, dat zijn er maar een paar. Lindsey (30) is er daar een van: zij is al vanaf haar 18e fan van Boris (wellicht ook bekend als Bo Saris). Spullen werden verzameld zoals cd’s, dvd’s, lp’s, kleding van de merchandise en ga zo nog maar even door. “Vorig jaar ben ik nog naar Londen gevlogen voor een optreden en afgelopen april hebben we een surprise party voor hem georganiseerd.”

Hoe het begon

“Mijn moeder had al meerdere keren gezegd dat ik echt eens moest kijken naar Boris. Hij deed destijds mee aan Idols. In eerste instantie hoefde het voor mij niet zo: hij zong oude liedjes die ik vaak niet kende en het trok me gewoon niet. Totdat ik met het idee kwam om mijn vriendin, die hem goed vond en graag naar een concert van hem wilde, een ticket te geven voor haar verjaardag. Het werd poppodium De Kade in Zaandam, 26 november 2004, een half jaar nadat hij Idols had gewonnen.”

“Terwijl mijn vriendin alle kanten op stuiterde, wachtte ik het nog even af. Maar zodra het concert begon was ik verkocht. Ik herinner me het nog goed; zijn naam roepen waardoor hij keek, om vervolgens keihard te gillen. Na afloop liepen we naar de uitgang waar ons een flyer in de handen werd geduwd: Boris, 11 december 2004, poppodium P60 in Amstelveen. Wij waren erbij. Uiteraard.”

De verzameling

“Daarna heeft er wel een postertje op mijn kamer gehangen. Misschien wel twee of drie... Maar hij moest deze ruimte delen met Eminem. Spullen werden verzameld zoals cd’s, dvd’s, lp’s, kleding van de merchandise en ga zo nog maar even door. Ik ben naar veel concerten geweest. Als ik kon, ging ik. Soms tot ergernis van mijn omgeving, maar ik heb daar geen moment spijt van gehad. Het was geweldig en ik had nog geen gezin, geen eigen woning en geen grote verantwoordelijkheden. Ik had dus alle ruimte en tijd.” Een slaapkamer die ondergedompeld is in posters en spulletjes van Boris heeft Lindsey inmiddels niet meer. Toch heeft ze stiekem nog wel een grote poster op de koelkast laten hangen die ze van de muur heeft geplukt in Londen.

“Naast Femke, de vriendin waar het allemaal mee begon, leerde ik veel mensen kennen tijdens de optredens van Boris. Er is een vast groepje waar ik nog steeds vaak mee ga, ‘The Fruities’ noemen we onszelf. Geen idee waar die naam vandaan komt. We hebben ontzettend veel lol met elkaar. Ik heb ook meerdere keren verschillende concerten op een dag gedaan. Of bijvoorbeeld drie in een weekend. Echt fantastisch. Ik ben zélfs een keer van Eindhoven via Utrecht naar Groningen gereden, toen hij een promotietour deed voor zijn album ‘Holy Pleasure’. Vorig jaar ben ik nog naar Londen gevlogen omdat hij daar een optreden gaf. Op deze manier kon ik ook meteen de mooie stad zien: twee vliegen in één klap."

De man van Lindsey

“Ik ben ongeveer twee jaar lang niet naar zijn concerten geweest. Ik ging settelen, trouwde en kreeg kinderen. Toch kreeg ik de smaak weer te pakken. Ik ging met Femke naar zijn optreden in Utrecht en een maand later stonden we bij de NPO6 Soul and Jazz Awards in Amsterdam. Nu is hij eind januari begonnen aan zijn ‘Best Of Me’ comebacktour en daar probeer ik zoveel mogelijk naartoe te gaan. Mijn man vindt het oké. Hij zal vast wel vinden dat ik een beetje minder vaak mag gaan. Hij vindt zijn muziek in ieder geval ook goed en luistert er zelf ook naar, zonder dwang van mij natuurlijk. Op mijn werk word ik soms nageroepen: “Hé Lindsey, keep the soul alive hè!”. Ik vind het leuk. Mijn dochtertje is een keer mee geweest toen hij een optreden had tijdens Kid Dynamite JazzFestival, een onderdeel van het North Sea Jazz Festival in Rotterdam. De foto van die twee samen is goud waard.”

“Ik heb muziek altijd nodig gehad en nog steeds. Dat hier mijn gekte of interesse ligt, bij deze stijl, bij deze zanger, dat is dan zo. Ik blijf fan zolang hij blijft zingen. Zoals in de media wel bekend werd is dat even wat minder geweest, maar ook in die tijden heb ik hem gesteund en gepromoot en ben ik fan gebleven.”

“Vorig jaar april heb ik samen met de twee mede-eigenaren van onze fanpagina en de vriendin van Boris een surpriseparty voor hem georganiseerd. Alles draaide om hem. Het was gewoon even om te laten weten dat we als fans nog steeds achter hem staan. En dat is zeker gelukt! Ik heb hem ook toen pas verteld hoe ik fan geworden ben, hij kon er smakelijk om lachen. Boris niet vergeten hè: You keep the soul alive!”

Ben jij ook enorm fan van een bepaalde artiest die alles voor jou betekent? En wil jij het hoe en waarom wel kwijt op Ze.nl? Mail dan naar sascha@ze.nl en wie weet sta jij hier binnenkort samen met jouw idool.