Presentatrice schrijft bloedstollende thriller

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Onder de indruk van haar presentatiekunsten ben ik nooit geweest. Toch geef ik haar het voordeel van de twijfel. Presenteren en schrijven, zijn tenslotte twee verschillende dingen. Ik ben blij dat ik dat gedaan heb, want vanaf de eerste bladzijde weet Ariane Meijer me te boeien. Koud-Zuid leest als een trein!

Het jetsetbestaan van de beeldschone Donia wordt opgeschrikt door de moord op haar echtgenoot Gidon. De Amsterdamse zakenman wordt op klaarlichte dag doodgeschoten. Wat Gidon eigenlijk precies deed en hoe zijn zakenwereld in elkaar steekt, weet ze niet. Donia heeft echt geen idee waarom haar man nu werd geliquideerd. Haar leven staat op z'n kop. Gelukkig krijgt ze bij het regelen van de begrafenis hulp van Daniel, de zakenpartner van Gidon.

Donia wil na de begrafenis het liefst haar oude comfortabele leventje weer oppakken. Winkelen en luchen in de P.C. Hooftstraat, dat zal haar goed doen. En dan is er de mysterieuze Amerikaan die haar hart verovert op een terrasje. Als lezer heb je meteen door dat er iets niet klopt, maar Donia is een tikkeltje naïef en gaat het avontuur aan. Ze vertelt alles wat ze weet over de moord op haar man en haar vermoedens, zonder het te weten aan de vijand. De Amerikaan, die zich voordoet als journalist, is namelijk in Nederland, omdat hij het wachtwoord zoekt, waarmee Gidon belangrijke informatie heeft afgeschermd.

Iedereen wil dat wachtwoord hebben. Donia heeft alleen geen idee waar ze dit moet vinden. Pas als blijkt dat haar zeventienjarige dochter Julia gevaar loopt, neemt ze het heft in eigen handen. Donia wordt bij deze zoektocht geholpen door Laura, een schoolvriendin van Julia. Dan blijkt dat niets is wat het lijkt, en dat niemand is wie hij zegt te zijn...

Koud-Zuid is echt een bloedstollende thriller. Je duikt van het ene in het andere mysterie, waardoor het erg lastig is om het boek eventjes weg te leggen. Waar de meeste thrillers enorme pillen zijn, telt dit boek maar 224 bladzijden. Ideaal voor de mensen die niet van dikke boeken houden, maar wel een bloedstollend verhaal willen lezen. Door het vlotte taalgebruik van Ariane Meijer vlieg je door dit boek heen. Twijfelen aan haar schrijverskwaliteiten doe ik na het lezen van Koud-Zuid niet meer. Wat mij betreft mag ze snel aan haar volgende boek beginnen.

Afbeelding verwijderd door redactie

Ariane Meijer
Koud-Zuid
224 bladzijden
Uitgeverij: Sirene
ISBN: 978-90-5831-447-5
Adviesprijs: 17,95 euro

Bestel Online!

Koud-Zuid
Ariane Meijer