Verleiding op hakken!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Een schrijversverbond

Susan Smit en Siska Mulder hadden de behoefte aan 'boekenvrienden' en bemerkten deze behoefte ook bij andere schrijfsters. De Writers On Heels hebben sinds hun oprichting al veel stof doen opwaaien. Met stijl een boek presenteren (tot voor kort 'not done' in de literaire wereld) is hen niet vreemd. Maar het schrijversverbond is niet alleen om te praten over die herlezen klassieker, of hooggehakt naar een boekpresentatie gaan. Writers On Heels streeft er bovenal naar om de krachten te bundelen, elkaar te inspireren!

Afbeelding verwijderd door redactie
Susan Smit & Siska Mulder

De schrijfsters van Writers On Heels schrijven geen chicklits. Ze willen geen boeken schrijven die 'alleen maar' herkenning oproepen, ze willen boeken schrijven die verwonderen en ontwrichten! Deze dames hebben hun krachten gebundeld. De Writers On Heels lieten zich inspireren door het thema 'de verleiding', met als resultaat een gevarieerde bundel met, naar eigen zeggen, meeslepende verhalen.

De verleiding

Na zoveel gelezen te hebben over deze schrijfsters en hun schrijversverbond was ik natuurlijk zeer benieuwd naar het resultaat van deze krachtenbundeling. Nieuwsgierig als ik ben keek ik snel naar de inhoudsopgave. Welke schrijfsters hebben eigenlijk precies meegewerkt aan dit boek? Eerlijk gezegd ken ik er maar een paar van. En de boeken die ik wel gelezen heb, vond ik niet heel sterk. Blijkbaar ben ik niet zo goed thuis in de wereld van de Nederlandse literatuur. Voordeel hiervan is wel dat ik bijna blanco het boek met korte verhalen ga lezen.

Het boek begint met een razend spannend verhaal van Simone van der Vlugt. Ik vond het bijna jammer dat het verhaal maar zo kort was, want ik wilde meer weten en verder gaan in het verhaal. Claire Polders, één van de schrijfsters waar ik nog nooit van gehoord heb, verraste mij met een ijzersterk verhaal.

Natuurlijk zaten er ook één of twee verhalen in die mij persoonlijk minder aanspraken. Maar het boek als geheel is echt een leuk om te lezen. Het thema 'de verleiding' komt bijzonder goed tot zijn recht. Het is dan ook zeker aan te raden voor een dagje op het strand. Juist omdat het korte verhalen bevat is het een boek waar je heel gemakkelijk in komt.

Afbeelding verwijderd door redactie
Writers On Heels, samengesteld door Susan Smit en Siska Mulder
'De verleiding'
223 bladzijden
Uitgeverij: Arena
ISBN: 978-90-6974-858-0
Adviesprijs: 15,00 euro

Bestel Online!

De verleiding