Hondeneigenaressen net zo trouw als hun beestje

Vrije tijd door Chiara

Het gezegde ‘zo trouw als een hond’ begrijp jij als geen ander als jouw pup loyaal naast je komt liggen wanneer jij op de bank neerploft. Ook hoef jij je geen zorgen te maken dat jouw viervoeter ooit naar iemand anders zal luisteren. 

Jouw hondje is je beste vriendje. Het huis verlaten is geen makkie wanneer je kleine vriend je zielig aanstaart. Maar zodra jij de voordeur opent verwelkomt jouw maatje je met een warm gevoel. Als jij je even rot voelt, maakt jouw pet het weer helemaal goed. Alsof ze aanvoelt dat jij even wat extra aandacht nodig hebt. Trouw is jouw doggy zeker! Maar ook jij zal je knuffeldier niet snel in de steek laten. Uit onderzoek blijkt namelijk dat eigenaren van honden betrouwbaarder zijn dan andere huisdierhouders. 

 
 
Kattenliefhebbers vs. hondenliefhebbers
Het onderzoek dat is uitgevoerd door een dating website voor getrouwde mensen, kwam erachter dat slechts 10 procent van haar websiteleden in het bezit is van een hond. Vergeleken met kattenliefhebbers is dit erg weinig. De meeste mensen (25 procent) met een datingprofiel heeft namelijk een kat als huisdier. Niet gek dat katten bekend staan als de minst loyale pets! En deze huisdiereigenaren die actief zijn op de website volgen de catlovers op: 
 
Vissen: 16%
Andere of geen huisdieren: 14%
Hamster of woestijnratten: 13% 
Konijn: 11% 
Reptiel: 11%
 
 
Dus trek voortaan een leuke outfit aan en steek je haar leuk op wanneer jij je hond weer uitlaat. Wie weet kom jij wel een leuk baasje tegen! Over zijn loyaliteit hoef jij je geen zorgen te maken… 
 
Ben jij een hondenliefhebber of hou je meer van katten?