Beetje tempo graag!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Daniëlle Steel is een zeer bekende hofleverancier van romantische verhalen. Hij wil haar, zij wil hem, ze krijgen elkaar niet en uiteindelijk lekker toch. Soms wil je gewoon niets anders dan lekker zwijmelen bij het wel en wee van de überknappe hoofdpersonen. Die raken elkaar door allerlei misverstanden natuurlijk eerst kwijt, voor ze elkaar weer vinden en voor altijd gelukkig zijn.

Sarah zou, als hoog opgeleide en niet onbemiddelde knappe vrouw van 36, de hele wereld aan haar voeten kunnen hebben liggen. Ze stort zich echter volledig op haar werk en is afhankelijk van haar weekendliefde Phil. Hij is een ontzettend knappe, aan de sportschool verslaafde, onafhankelijke jurist die Sarah al vier jaar lang op prioriteit tachtig zet. Eerst komen zijn sporten, vrienden, kinderen en zijn werk. Daarna volgt Sarah pas. Steel weet het beeld van de scheve verhouding tussen Phil en de arme Sarah goed te verwoorden. Iets te goed zelfs. Ze blijft er maar over doorzagen. Daardoor wordt de heldin uit het verhaal een oervervelende, zeurende, niet-doortastende dame die eens flink door elkaar gerammeld moet worden. Het is zo duidelijk en je wilt het liefste naar haar schreeuwen: he's so not in to you!

Helaas. Daniëlle Steel houdt niet van daadkrachtige types. Sarah blijft tot ver over de helft van het boek Het Huis blaten over haar twijfels over Phil. De schrijfster valt daarmee continu in herhaling. Zelfs de woorden worden letterlijk opnieuw gebruikt. Als lezeres en vrouw van deze tijd gaat het gemekker van Sarah je echt de keel uithangen en dat maakt het boek onleesbaar. Je krijgt geen enkele sympathie voor de hoofdpersoon. Voeg daarbij dat de onderwerpen die wel dramatische potentie hebben: Het Huis, De Erfenis en de Verboden Liefde pas veel te laat uitgewerkt worden. Je bent er dan als lezer eigenlijk al helemaal klaar mee. Niet met het boek. Dat belandt door de stroperige schrijfstijl voor de helft onuitgelezen in de kast. Daniëlle Steel onderschat haar lezers. Op naar Jackie Collins, daar gebeurt tenminste nog eens wat.

Afbeelding verwijderd door redactie
Daniëlle Steel
Het Huis
351 bladzijden
Uitgeverij: Sijthoff
ISBN10: 9021800071 | ISBN13: 9789021800073
Adviesprijs: 17,95 euro

Bestel Online!

Het huis
Danielle Steel