En ze leefden NIET lang en gelukkig?

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Op het moment dat alles goed gaat in Sprookjesland, besluit de wijze Tovenaar een weekje met vakantie te gaan. Hij vertrouwt zijn assistenten Munk en Mambo de weegschaal toe, die goed en kwaad in balans houdt. De twee grappige figuren verknoeien het echter, waardoor de stiefmoeder van Assepoester, Frieda, de magische toverstaf te pakken krijgt. Dit belooft natuurlijk niet veel goeds, Frieda wil het lang en gelukkige einde van alle sprookjes tegengaan. Om dit te voorkomen en ervoor te zorgen dat ze zal trouwen met haar prins, komt Assepoester in actie. Samen met haar goede vriend Rik, die in de keuken werkt, strijden ze tegen de boze stiefmoeder. Daarbij krijgen ze hulp van de zeven dwergen, feeën en alle goede sprookjesfiguren. Zal het ze lukken Frieda tegen te houden en een ongelukkig einde voor iedereen te voorkomen?

Afbeelding verwijderd door redactie

Assepoester en de keukenprins

is een film van de makers van Shrek en dat is te merken. De samenkomst van verschillende sprookjes, het sarcastische tintje en de grappige animatiefiguren doen denken aan de films over de groene ork. Toch krijg je niet dat beruchte "happy Shrek gevoel". Assepoester en de keukenprins toont overeenkomsten, maar is wél echt een film op zich. Leuk zijn ook de bekende Nederlanders die hun stemmen aan de hoofdpersonages hebben geleend. Assepoester, die ook wel Ella wordt genoemd (als afkorting van Cinder'ella'), wordt vertolkt door EliZe van der Horst. De stem van Frieda heeft Annet Malherbe, beter bekend als Willemijn uit Gooische Vrouwen, voor haar rekening genomen.

Afbeelding verwijderd door redactie

Met het oog op de meivakantie is dit zeker een leuke film om met de kinderen heen te gaan. De vrolijke kleuren, grappige figuren en herkenbaarheid van de sprookjes, zullen zowel jonge als oudere kinderen aanspreken. Wel moet erbij gezegd worden dat de sprookjes niet zo onschuldig worden getoond als Disney dat heeft gedaan. De zeven dwergen bijvoorbeeld zien er lang niet zo aardig uit en gedragen zich behoorlijk agressief. Vandaar dan ook dat de kijkwijzer een leeftijdsadvies van zes jaar geeft.


Assepoester en de keukenprins
Met o.a. EliZe van der Horst en Annet Malherbe
Regie: Paul J. Bolger
Tijd: 87 minuten
Adviesleeftijd: 6 jaar
Vanaf 25 april in de bioscoop