The worst damn thing

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
The Best Damn Thing

is een combi van punkrock en pop. Het album bevat welgeteld drie langzame nummers: When You're Gone, Innocence en het nummer Keep Holding On, dat ze schreef voor de film Eragon. Het zijn redelijk geslaagde pogingen tot ballads. Ook de songteksten zijn in essentie best aardig. Ze vallen alleen snel in herhaling. Hoewel de stem van Avril niet slecht is, begint die toch al snel te irriteren. Er zit weinig diversiteit in, waardoor je de twaalf liedjes met moeite van elkaar kunt onderscheiden. Avril mag er dan misschien wat stijlvoller uitzien dan een jaar geleden, muzikaal is daar weinig van te merken. Ze is nog steeds het jonge rebelse skatemeisje dat tegen alles en iedereen aanschopt.

Afbeelding verwijderd door redactie
Avril: van rockchick naar glamgirl

De eerste single van het album, Girlfriend, is meteen ook het beste nummer. Er zijn aparte effecten in verwerkt, zoals geklap, hard gelach en geblaas op een bierflesje. Avrils eigen favoriet op het album is I can do better. Tijdens het inzingen nuttigde ze de nodige drank, en dat verwerkte ze ook maar meteen in haar songtekst: I will drink as much Limoncello as I can, and I'll do it again and again. (poe poe, jij durft!). Ook Travis Barker, bekend van Blink 182 en MTV's Meet the Barkers, werkte aan dit nummer mee. Hij drumt eveneens bij Runaway en I don't have to try. Op zijn drumkunsten is absoluut niets aan te merken. Ook Sum 41 drummer Stevo neemt een deel van de drums voor zijn rekening. Zijn slagsalvo's zijn te horen bij One of those girls en Contagious.

Bij het album zit een dvd van veertig minuten, waarbij la Lavigne haar reputatie van spoiled brat weer eens waarmaakt. Ze behandelt haar producer als stront. Ze spuugt haar kauwgum op hem uit, stompt hem regelmatig hard in zijn maag en sprayt zelfs een keer pepperspray in zijn ogen - met zijn toestemming overigens. Daarna vertelt ze trots dat ze bij mannen overal mee wegkomt. En inderdaad, Dr. Luke blijft haar aanbidden en geweldig vinden. Ze laat harde boeren en drinkt bier terwijl ze aan het werk is en lacht als een hysterische hyena. Nee, The Best Damn Thing is Avril zeker niet. En haar album helaas ook niet. Je wordt er óf heel moe van, óf hyperactief.

Avril Lavigne
The Best Damn Thing
Speelduur: 39 minuten en 12 seconden
Label: Sony BMG
Adviesprijs: 19,99 euro

Bestel goedkoper online!

The Best Damn Thing
Avril Lavigne