De biograaf

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De twintigjarige Adam Woods vertrekt na zijn studie kunstgeschiedenis opgetogen naar Venetië. In Italië zal hij het Engels van de zoon van een welgesteld echtpaar bij gaan spijkeren. Dit is een prachtige kans om zijn mislukte relatie met Eliza te vergeten en zijn droom waar te maken: een roman over Venetië schrijven.

Na het eerste bezoek aan het echtpaar blijkt dat hij voor niets in Venetië is. Hun zoon heeft een veertienjarig meisje zwanger gemaakt en verblijft nu bij zijn zus in New York. Toch hoeft Adam niet terug naar huis. Het paar weet namelijk dat er een oude schrijver in de buurt woont die wel wat hulp kan gebruiken. Adam schrijft hem een brief en voordat hij het echt beseft heeft hij een andere baan, wel die van secretaris annex persoonlijke assistent van de excentrieke Engelse kluizenaar Gordon Crace.

De schrijver is een mysterieuze man. Zijn prachtige huis is tot de nok toe gevuld met authentieke kunstwerken. Verder is het er een enorme rotzooi. Dat Crace hulp kan gebruiken is dan ook duidelijk. Adam moet zich wel aan een aantal vreemde regeltjes houden. Zo mag hij nooit refereren aan zijn boek, hij mag het huis alleen verlaten om booschappen te doen, onder geen enkele omstandigheid mag hij vragen naar Crace' privéleven en daarnaast mag hij nooit met derden praten of corresponderen over wat zich binnen de muren van het palazzo afspeelt.

Dat de man iets te verbergen heeft, merkt Adam meteen. Hij kan er alleen de vinger niet op leggen. Daarom besluit hij zich in het verleden van de man te gaan verdiepen. Hij leest zijn post en keert met een smoes terug naar Engeland om hier meer informatie te zoeken. Zo begint een merkwaardig kat-en-muisspel dat verrassend eindigt.

De biograaf wordt op de cover dan wel aangeprezen als een thriller, maar echt super spannend vond ik het nu ook weer niet. Af en toe was het voor mij iets te voorspelbaar. Het onderwerp leende zich uistekend voor een bloedstollende thriller, maar de schrijver is het helaas niet gelukt.

Afbeelding verwijderd door redactie

Andrew Wilson
De biograaf
264 bladzijden
Uitgeverij: Signature
ISBN: 978-90-5672-210-4
Adviesprijs: 18,95 euro

Bestel Online!

De biograaf
A. Wilson