De magische datum

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Anders dan de flaptekst doet vermoeden beschrijft het boek maar gedeeltelijk het leven van Rose en Sage Baker, een eeneiige tweeling naast wie Paris en Nicky Hilton verbleken. Des te meer gaat het over het leven van Megan Smith die de twee meisjes privéles komt geven nadat ze zelf ontslagen is bij Scoop, het magazine waar ze voor werkte. Elk hoofdstuk begint met een vraag of een stelling. Geheel passend bij de privélessen die de twee zusjes volgen. Wat me daarnaast meteen opvalt zijn de gedachtes van Megan door het gehele boek heen. Even had ik het idee dat deze zouden stoppen nadat Rose en Sage in beeld kwamen. Gelukkig is dat niet zo, want de gedachtes van Megan geven echt de sfeer van het boek weer.

Het leven van Megan lijkt alleen maar uit teleurstellingen te bestaan. Zonder dat haar vader het weer ruilt ze het Woodstock t-shirt van hem ? met handtekening van Jimi Hendrix ? tegen twee kaartjes voor The Strokes. Op het moment dat ze de kaartjes in haar tas stopt komt er een jongen voorbij gefietst die haar tas steelt, inclusief de kaartjes en 200 dollar, haar laatste geld. Daar gaat het geplande avondje met haar vriendje James die ze wilde verrassen voor zijn verjaardag. In plaats van luxe dineren en The Strokes wordt het een etentje thuis met seks als toetje. Helaas gaat dit laatste ook al niet door, omdat ineens de flat, waar Megan woont, in brand staat. Megan en haar huisgenoot raken bijna alles kwijt. Op het moment dat het niet slechter kan wordt ze ook nog eens ontslagen bij Scoop.

Meteen daarna biedt haar voormalige baas haar een andere baan aan: privélerares in Palm Beach. Vanaf dat moment veranderd het leven van Megan drastisch. Ze leeft in luxe, krijgt gratis kleding en een make-over. Het zou een beetje een saai boek zijn als het allemaal zo gemakkelijk ging. Het lesgeven aan de Baker tweeling gaat dan ook niet over rozen. Ze maken hun reputatie meer dan waar en Megan besluit om daar in het geheim een artikel over te schrijven. Gaandeweg weet Megan toch het vertrouwen van de meisjes te winnen en ze zorgt ervoor dat ze klaargestoomd worden voor het aankomende examen. Totdat...

Het geheime artikel van Megan komt uit en de meisjes zijn furieus. Vanaf dat moment gebeuren er heel veel verschillende dingen in een korte tijd. Al deze gebeurtenissen lijken net iets te toevallig. Het boek heeft naar mijn idee ook een abrupt einde, wat nog wel wat meer uitgewerkt had kunnen worden. Desalniettemin heeft Zoey Dean met haar eerste roman voor volwassenen een redelijk goed boek geschreven. Achterin zijn ook nog eens vier ansichtkaarten te vinden die je naar vriendinnen kunt sturen.

voorkant klein.JPG

Zoey Dean
De magische datum
317 bladzijden
Uitgeverij: Arena
ISBN: 978-90-6974-863-4
Adviesprijs: 9,95 euro


Bestel Online!
De magische datum<br>Zoey Dean
De magische datum
Zoey Dean