Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Dingen die alleen nuchtere vrouwen begrijpen

Je roept nog net niet dat iedereen maar normaal moet doen, want dan doen ze al gek genoeg, maar je vindt wel dat tegenwoordig iedereen alles zo overdrijft. Jij bent de nuchterheid zelve en dat zie je terug in de volgende dingen…
 
Tegenwoordig wordt alles overdreven. Wat is er gebeurd met de Hollandse nuchterheid? Gelukkig bekijk jij alles nog altijd met je normale bril en niet met de roze die iedereen maar op z’n toet lijkt te hebben. Alleen nuchtere vrouwen begrijpen dat…
 
… we een caramel macchiato met sojamelk en extra ‘foam’ (niet gewoon schuim zoals de leken het zouden noemen) overdreven vinden. Koffie hoort naar koffie te smaken. Niet naar appeltaart met karamelsaus en een bolletje vanille-ijs.
 
… we Starbucks alleen maar synoniem vinden staan voor extra dure koffie. Bij het naamloze ding om de hoek kun je net zulke lekkere koffie kopen die de helft goedkoper is.

… we echt wel geëmotioneerd zijn wanneer de hoofdpersonage in de film doodgaat, maar we gewoon niet de behoefte voelen om tien tissues vol te snotteren.

 

 

 

… we één felicitatie per persoon genoeg vinden. En we de jarige job na een felicitatieappje niet ook nog een keer gaan feliciteren op Facebook, Twitter, Instagram of zelf een kaart via een of andere Greetz-site sturen. Je blijft niet bezig!

… we nog altijd drie zoenen geven wanneer we een dierbaar iemand een tijdje niet hebben gezien. En niet zogenaamd chic twee. Krijg je ook geen ongemakkelijke situaties wanneer je zoenpartner naar voren leunt voor een derde smakkerd.
 
… we tijdens een avondje stappen gewoon naar huis gaan wanneer we moe zijn en niet tot half vijf ’s ochtends in de stad blijven hangen.
 
… we gewoon eerlijk zeggen dat we een bepaald kapsel niet zo mooi vinden wanneer naar onze mening wordt gevraagd. Niemand heeft er wat aan wanneer jij staat te brabbelen dat het ‘even wennen is’ en dat ‘je het zelf nooit zou doen’.
 
… het vervelend is als iemand z’n polst breekt, maar het niet het einde van de wereld betekent. Het geneest vanzelf wel weer. Duizend beterschapskaarten, drie teddyberen en heliumballonnen met beterschapsteksten zijn echt niet nodig.
 
… we het overdreven vinden als je gekwetst reageert wanneer niemand opmerkt dat er vijf centimeter van je haren zijn afgeknipt. Kom op, wie ziet dat nu?
 
… een kattenfilmpje kijken op z’n tijd leuk is, maar het flauw wordt wanneer je er meer dan vijf achter elkaar kijkt.
 
… je bij een all you can eat-restaurant gewoon moet stoppen met eten wanneer je vol zit en niet nog meer naar binnen moet stouwen omdat je ‘ervoor betaalt’. Aan lamlendig vol zitten heeft niemand iets.
 
... het niemand iets kan schelen dat je je een keer zonder make-up buiten de deur vertoont. Jij doet het zo vaak.

 

 

 

… mensen niet moeten flippen wanneer iemand een keer in een hoekje subtiel borstvoeding aan het geven is. Moeder Natuur heeft dit nu eenmaal zo bedacht.
 
… we niet drie uur of meer in een rij gaan staan om een bepaald item te bemachtigen zoals de nieuwste iPhone of H&M x een of andere designer. Je hebt wel wat beters te doen!
 
… we het niet snappen dat een van onze vriendinnen tranen met tuiten huilt wanneer het toch niets bleek te worden met die ene vent die ze nog maar die keer had gezien. Maar we toch wel een arm om haar heen slaan. Nuchter zijn we, maar niet harteloos.

Waaraan merk jij dat je harstikke nuchter bent?