Beauty / Lichaam
Lichaam

Daar is-ie dan: 's werelds ijdelste man

Dus jij wordt al gek als je vriend ’s ochtends in je HEMA-crèmetje staat te klauwen en soms een zonnebankje pikt? We hebben nieuws: het kan erger. De Britse Matt Dunford spendeert meer dan 12.000 euro per jaar aan zijn uiterlijk.

Je kunt zeggen dat je lover ijdel is omdat hij af en toe een kwartier aan het goeddraaien van zijn spikes besteedt, maar dat valt echt, en we herhalen: écht, in het niets bij de aandacht die de 29-jarige, Britse Matt Dunford aan zijn looks besteedt. Ziet jouw geliefde eruit als een bonobo die fulltime op de Bahamas vertoeft en daar iedere dag aan de gewichten hangt en zijn nagels laat vijlen? Dat bedoelen we.

Meer dan twaalfduizend euro per jaar
Wat Matt, die naar eigen zeggen de meest ijdele man ter wereld is, allemaal doet voor een puntgaaf smoelwerk? Meer dan tienduizend pond per jaar besteden aan het doen van zijn nageltjes, het bruinen van zijn koontjes en het peelen van zijn velletje, aldus DailyMail. Meer dan tienduizend pond, help me even? Dat is omgerekend meer dan twaalfduizend euro per jaar. Daar staat je lover dan, met zijn scheermachine van vijftig euro en Kruidvat-voordeelparfummetje.

Van model tot gehate clubganger
Matts aandacht voor zijn uiterlijk is ontstaan toen hij zeventien was. Hij drong door tot de laatste ronde van een modellencompetitie en is vanaf toen gaan inzien hoe knap hij wel niet was. Vijf jaar later werd hij als student gescout voor modellenwerk, en vanaf toen was het hek van de dam. Matt: “Mensen bleven me vertellen hoeveel potentie ik had en kregen maar niet genoeg van me.” Tja, en dan blijf je er natuurlijk in. Hoe knap hij is, valt niet alleen Matt iedere dag weer op, ook de vrouwen zijn niet van hem af te slaan: “Als ik een rustige avond uit wil, kan dat niet, want er zijn altijd vrouwen die in mijn kont knijpen. Tijdens een nachtje buiten de deur moet ik ze van me afslaan.” Dat kan overigens niet iedereen waarderen: “Er zijn mannen die tijdens zo’n avond met me beginnen te vechten. Maar die zijn gewoon jaloers.”

Altijd bezig met zijn uiterlijk
Hoeveel uur Matt, die model, stripper en personal trainer is, per dag uiteindelijk met zijn looks bezig is? “Ik let de hele dag op hoe ik eruitzie. Mijn hele leven en carrière zijn gestoeld op mijn uiterlijk. Ik ben een wandelend visitekaartje voor de diensten die ik verleen, dus hoe ik erbij loop en hoe ik overkom, is heel belangrijk.” Toch kan hij zich in zestig minuten klaarmaken voor een avondje uit, al heeft hij er ook weleens een uurtje of zeven over gedaan. 

Knapper dan Brad Pitt
Hoewel er ook wel mindere kanten aan knap zijn zitten volgens Matt, is hij vooral gewoon blij met de aandacht die hij aan zijn uiterlijk besteedt. Niet zo gek als je zelfvertrouwen keer op keer een boost krijgt: verschillende mensen hebben al gezegd dat hij op Brad Pitt en Chris Hemsworth lijkt. Matt doet daar graag nog een schepje bovenop: “Ik denk dat ik knapper ben.”

Tjonge. Je zou toch zeggen dat zo’n wandelende beautysalon met zo’n eh… sterk zelfvertrouwen een beetje too much is voor de ladies. Niets is minder waar: Matt heeft zijn bedstee met meer dan vijftig vrouwen gedeeld en is met een dubbel aantal gezellig op date geweest. Tja. Wij begrijpen al die boze mannen in da clubs wel.

We durven het bijna niet te vragen, maar eh: wat vind jij van Matt?

Beeld: DailyMail