Als ik dat geweten had

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Sophie Mills werkt bij McCarthy Hughes, een bedrijf dat feestjes organiseert. Ze werkt haar hele leven al toe naar de hoogste plek in het bedrijf, waar nu nog haar baas Gillian zit. Helaas is ze niet de enige, ook Eve McQueen, haar kantoorrivaal, aast op die baan. Sophie kan een voorsprong op de promotie krijgen als ze een zeer winstgevend langetermijncontract in de wacht kan slepen met Madison Corporation, het bedrijf van Jake Flynn. Dezelfde Jake Flynn die haar net heeft gevraagd om te gaan lunchen. Deze lunchafspraak vindt nooit plaats omdat er opeens een vrouw in het kantoor van Sophie stond die haar dringend moest spreken.

Deze vrouw blijkt Tess Andrew te zijn van de sociale dienst. Ze komt vertellen dat Carrie Stiles dood is. Zes maanden geleden heeft ze een auto ongeluk gehad en Sophie staat in het testament benoemd als voogd voor de zesjarige Bella en de driejarige Izzy. De vader van de meisjes is nergens te vinden, vandaar dat Sophie nu de aangewezen persoon is. Tess probeert Sophie te overtuigen de meisjes in huis te nemen door het te hebben over een tehuis en pleeggezin. Ook vertelt ze dat het waarschijnlijk maar voor een paar weken is, totdat ze de vader gevonden hebben. Sophie weet helemaal niks van kinderen. Toch besluit ze de kinderen onder haar hoede te nemen met het idee dat hun vader snel gevonden wordt.

Afbeelding verwijderd door redactie
Rowan Coleman

In een paar weken tijd is het leven van Sophie drastisch veranderd. Opeens moet ze voor twee kinderen zorgen die haar bank, kussens en dierbare schoenen ruïneren. Ook missen deze kinderen hun moeder erg, wil de oudste haar vader niet zien en is de jongste bang om in auto?s te zitten, laat staan te rijden. Tegelijkertijd is Sophie, samen met haar assistenten, bezig voor het feest van Madison Corporation. Ook heeft ze een privé detective ingehuurd om de vader van Bella en Izzy te vinden, want ze heeft het idee dat Tess Andrews niet zoveel doet. Louis Gregory, de vader, blijkt in Peru te zitten, maar zegt meteen terug te komen wanneer hij hoort wat er gebeurt is.

In de weken die hier weer op volgen gebeurt er eveneens veel. Louis en zijn kinderen groeien langzaam naar elkaar toe, evenals Sophie. Het feest van Madison Corporation is een groot succes. Is de relatie tussen Sophie en Jake dat ook? Samen met Louis en de kinderen gaat Sophie naar het huis van Carrie. Er komen allemaal herinneringen en gevoelens naar boven waarvan Sophie niet goed weet wat ze ermee moet. Ze besluit terug te gaan naar haar appartement. Als ze weer op kantoor komt wordt ze gepromoveerd, maar is ze daar nu wel gelukkig mee? Er is zoveel gebeurd in de tussentijd.

Als ik dat geweten had is een ontroerend verhaal met tragedie en humor. De manier waarop het leven van Sophie omgegooid wordt is echt op een realistische manier beschreven. Evenals de reacties en handelingen van de kinderen die in hun korte leventje al veel meegemaakt hebben.

Rowan Coleman
Als ik dat geweten had
336 bladzijden
Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 978-90-443-1744-2
Adviesprijs: 17,50 euro


Bestel Online!

Als ik dat geweten had
Coleman, R.